• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Știri

Spectacolele de apă, muzică și lumini din centrul Capitalei reîncep din 19 mai 2023

16/05/2023

“Simfonia Apei”, spectacolul de apă, muzică și lumini care aduce împreună bucureștenii și turiștii la Fântânile Urbane din centrul Capitalei, revine cu cea de-a IV-a ediție începând cu data de 19 mai 2023.

La 5 ani de la debutul spectacolelor oferite de către Fântânile Urbane de la Piața Unirii, privitorii se vor bucura de dansul apei sub diferite teme, păstrând în centru valorile autentice românești, de la sport la oameni de știință sau artă. O tematică suplimentară anul acesta va celebra 120 de ani de la prima audiție a „Rapsodiei Române” semnate de George Enescu. Astfel, vara aceasta va introduce și tema “Rapsodia Apelor”, care va include și muzica celor mai cunoscuți compozitori români. De-a lungul anului acesta, mix-urile tematice vor fi completate și cu show-ul PACE, pentru a ne reaminti că aceasta rămâne o valoare, mereu actuală, de neprețuit de noi toți.

Astfel, începând cu data de 19 mai 2023, spectacolele Fântânilor Urbane vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia care vor rula în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, până la începutul lunii octombrie, după următorul program:

În lunile mai și august 2023: între orele 20:30 – 22:30 | spectacolul începe la ora 21:00
În lunile iunie și iulie 2023: între orele 21:00 – 23:00 | spectacolul începe la ora 21:30
În lunile septembrie și octombrie 2023: între orele 19:30 – 21:30 | spectacolul începe la ora 20:00 .
Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.

În zilele și în intervalul orar în care au loc spectacole, traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni).

Fântânile de la Piața Unirii, redeschise în anul 2018 după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova în baza obligațiilor asumate prin Contractul de Concesiune cu Primăria Capitalei, sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație la nivel european, în materie de divertisment cu apă, integrând elemente unice în Europa. În prezent, sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Fântânile reabilitate au fost recunoscute, omologate și publicate în 2019 drept Cel Mai Lung Șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), având o suprafață a apei de 16.200 m² și fiind unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

Pentru detalii în timp real despre programul spectacolelor, vă invităm să urmăriți pagina de Facebook Simfonia Apei: https://www.facebook.com/SimfoniaApei .