• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Știri

Fântânile din Piața Unirii se redeschid sâmbătă, cu un spectacol multimedia impresionant

Fântânile Urbane din Piaţa Unirii, unul dintre cele mai importante puncte de atracție a Bucureștiului, se redeschid sâmbătă, 14 mai 2022, cu un spectacol multimedia impresionant, după mai bine de doi ani de pauză cauzată de criza pandemică extinsă. Apa Nova, furnizorul de apă și servicii de canalizare al Capitalei, a investit peste 7 milioane de euro în reabilitarea fântânilor din Piața Unirii, contribuind astfel la transformarea locului într-o atracție urbană atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiști

Astfel, începând cu data de 14 mai 2022, fântânile din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia care rulează de vineri până duminică, începând cu ora 21:00, până la începutul lunii decembrie. Acestea au tematici variate, iar melodiile selectate completează magia creată de jocul de apă și lumini.

Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.

Fântânile bucureștene din Piața Unirii au fost redeschise în anul 2018, după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova, în baza obligațiilor asumate prin Contractul de Concesiune cu Primăria Capitalei, devenind rapid unul dintre cele mai importante puncte de atracție a Capitalei.

Sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație la nivel european, în materie de divertisment cu apă, unele elemente fiind unice în Europa, sistemul monitorizat complet digital permițân acum controlul oricărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, au fost recunoscute, omologate și publicate în 2019 drept Cel Mai Lung Șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), având o suprafață a apei de 16.200 m² și fiind unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

Programul spectacolelor implică restricții de circulație în perimetrul Pieței Unirii și a parcului Unirii, în intervalul orar 20:30 – 22:30.

Din 2000, Apa Nova, o companie Veolia, și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiului București. În cei peste 20 de ani de activitate, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care au la bază investiții de peste 560 de milioane de euro, până în prezent.