• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Știri

„NATURA DINTRE APE” revine cu cea de-a doua ediție, un proiect Apa Nova în colaborare cu Educație Privată

09/05/2024

București, 09.05.2024. În urma succesului remarcabil înregistrat în cadrul primei ediții, Apa Nova București, o companie Veolia, își reafirmă angajamentul pentru educația ecologică și sustenabilitate prin organizarea celei de-a doua ediții a Olimpiadei „Natura dintre Ape". Dezvoltată în parteneriat cu platforma educațieprivată.ro, această competiție școlară unică își propune să inspire și să formeze tinerele generații cu respect față de mediu, conștientizând importanța biodiversității și înțelegând responsabilitatea față de viitorul planete.


Olimpiada „Natura dintre Ape" este destinată elevilor din clasele II – VII și va avea loc pe platforma www.brio.ro/naturadintreape, urmând structura tradițională a concursurilor școlare:
• Etapă înscriere: 09.05.2024 – 07.06.2024 (se înscriu în etapa finală primii 100 participanți)
• Competiție școlară online: 08.06.2024
• Festivitate de Premiere: 15.06.2024

Olimpiada "Natura dintre Ape" este mai mult decât o competiție; este un demers educațional ce îmbină cunoștințele teoretice cu aplicarea practică în domeniile biodiversității, schimbărilor climatice și practicilor sustenabile. Am susținut și vom susține permanent inițiative care contribuie la educația de calitate în armonie cu natura, cu scopul prezervării biodiversității . Prin acest concurs școlar, ne manifestăm încă o dată angajamentul pentru gestionarea responsabilă a resurselor naturale susținând o transformare ecologică reală”, a declarat Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova București. 

În cadrul competiției, câștigătorii primelor 3 locuri din fiecare clasă se vor bucura de super premii atractive, cum ar fi vouchere eMAG, cu valori de 2.000 lei, 1.500 lei și, respectiv, 1.000 lei. Mai mult decât atât, aceștia vor beneficia de o experiență inedită la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa. În plus, cadrele didactice care vor avea cei mai mulți elevi înscriși, precum și cei ai elevilor câștigători, vor fi recompensate cu un voucher eMAG în valoare de 1.000 lei. Bineînțeles, primilor 100 finaliști li se vor acorda kituri-cadou pentru a explora biodiversitatea locală.

Respectând tradiția ediției anterioare, testele și materialele sunt elaborate cu ajutorul unor specialiști în biologie și ecologie, iar verificarea răspunsurilor este asigurată meticulos de profesori independenți.

În zilele noastre, sensibilitatea față de problemele de mediu este tot mai pronunțată, iar noi răspundem la această provocare prin proiectul «Natura dintre Ape». Acest program le oferă tinerilor nu doar șansa de a se angaja în activități de protecție a naturii, ci și de a deveni lideri ecologici în propriile lor comunități. Suntem dedicați să amplificăm interesul pentru practici sustenabile, aspirând să integrăm aceste valori în toate sectoarele societății, contribuind astfel la o lume mai verde și mai conștientă de impactul uman asupra planetei”, a declarat Oana Dimofte, fondatoare Educație Privată. 

Detalii suplimentare despre procesul de înscriere și regulamentul competiției sunt disponibile pe portalul oficial al concursului, accesibil la adresa www.brio.ro/naturadintreape.

Despre Apa Nova
Din 2000, Apa Nova, o companie Veolia, și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiul București. În cei peste 24 de ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții de 693 milioane de euro până în prezent. 

Despre EducațiePrivată.ro
EducatiePrivata.ro este prima platformă online dedicată educației. Vei găsi așadar aici toate informațiile relevante despre educația particulară, dar și publică, într-un conținut editorial valoros, asigurat de profesioniști din învățământul românesc și jurnaliști specializați în educație. Această platformă este un vector de idei progresiste, iar valorile noastre sunt dialogul, modernitatea, dinamismul, flexibilitatea, echilibrul. Credem că schimbarea atitudinilor este singura care aduce transformarea mentalităților, astfel că platforma noastră este, de asemenea, un vehicul de bune practici, esențiale atunci când vine vorba despre transformarea profundă a școlilor din România.