• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Știri

Informare de presă

08/05/2023

Ca urmare a unei avarii apărute la furnizorul de energie electrică de la Staţia de Înaltă / Medie tensiune Jilava, echipele operaționale Apa Nova intervin de urgență astăzi, 08.05.2023, începând cu ora 12:30, în cadrul mai multor stații de pompare și repompare ale companiei, care au rămas fără energie electrică.  

Lipsa alimentării cu energie electrică a determinat oprirea parțială sau integrală a stațiilor de pompare din sectoarele 4 și 5 și în anumite zone din sectorul 3.  

Echipele Apa Nova intervin deja, prin metode alternative de alimentare electrică, la stațiile de pompare critice, până la ora 13:45, atunci când furnizorul de electricitate estimează că va relua serviciul de distribuție a energiei. Datorită intervenției prompte și a manevrelor efectuate în rețeaua de alimentare cu apă, efectele au fost diminuate deja considerabil.

Urmare a acestei căderi de tensiune, există totuși posibilitatea ca, pentru o scurtă perioadă de timp, apa să-și piardă din limpezime (să apară tulburime), în mai multe zone din Capitală (predominant în sectoarele 4 și 5, parțial în sectorul 3, dar cu posibile efecte remanente și în sectoarele 1, 2 și 6).

 Echipele operaționale sunt în continuare pe teren, pentru a interveni în situaţii punctuale care pot apărea.

Apa Nova cere scuze bucureștenilor pentru disconfortul creat.