• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Știri

Apa Nova a plătit dividende în valoare de 4.2 milioane de euro către Primăria Municipiului București

05/07/2022

Apa Nova, furnizorul de apă potabilă și operatorul serviciului de canalizare din Capitală, informează că ziua de 5 iulie 2022 reprezintă data plății către Municipalitate a dividendelor aferente exercițiului financiar 2021, conform Contractului de Concesiune semnat cu Primăria Municipiului București (PMB).

Valoarea dividendelor se ridică la peste 21 milioane de lei, respectiv 4.2 milioane de euro.

“Profund axați pe asumarea rolului de partener strategic, am asigurat și în 2021 servicii publice de înaltă calitate, rămânând flexibili și deschiși provocărilor și răspunzând în timp real condițiilor actuale ale pieței, evoluției tehnologiei și imperativelor legislației. Ne vom respecta în continuare angajamentul de a rămâne un partener profesionist atât pentru Primăria Municipiului București, cât și pentru bucureștenii cărora le livrăm servicii vitale”, a declarat Irina Munteanu, Director General Adjunct – Chief Financial Officer Apa Nova.

De la preluarea Contractului de Concesiune, compania a realizat investiții totale în valoare de 580 de milioane euro pentru sistemele de tratare și alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate din București, parteneriatul dintre Apa Nova și Primăria Municipiului București fiind reconsolidat anul trecut și prin demararea implementării noului program investițional, care garantează investiții de 230,9 milioane de euro în sistemul de apă și canalizare.

În ciuda schimbărilor neașteptate din mediul de afaceri care au afectat întreaga lume, Apa Nova a realizat în 2021 investiții în valoare de 40,5 milioane de euro.

Planul investițional a fost axat în principal pe realizarea proiectelor cuprinse în Noul Program Investițional Obligatoriu (NPIO), a proiectului de eficientizare a liniei de biogaz la Stația de Epurare a Apei Uzate Glina, a lucrărilor urgente de punere în conformitate a albiei râului Argeș din zona barajului Crivina și a programelor ce vizează securitatea, sănătatea și siguranța la locul de muncă și digitalizarea.

Din 2000, Apa Nova, o companie Veolia, și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiului București. În cei peste 21 de ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții de peste 580 de milioane de euro până în prezent.