• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Știri

COMUNICAT DE PRESA

07/08/2020

Echipele operaționale Apa Nova au intervenit de urgenta astăzi, 07.08.2020, în jurul orei 12:50, după ce Stația de Potabilizare Roșu, dar și mai multe stații de pompare şi repompare ale ANB din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei avarii aparute la furnizorul de electricitate. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, stațiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate și zone din sectoarele 1, 2 și 5, pentru aproximativ 30 minute.

 Echipele Apa Nova au intervenit atat in teren cat si din Dispecerat prin manevre si actiuni specifice pentru diminuarea pe cat posibil a efectelor căderii de tensiune.

 In jurul orei 13:15 furnizorul de electricitate a reluat serviciul de distribuție a energiei, iar sistemul de pompare si distribuție a fost repornit. Urmare a acestei căderi de tensiune, si a socului hidraulic există  posibilitatea ca pentru o scurtă perioadă de timp apa să-și piardă din limpezime (apa tulbure), în special in zone din sectorul 6.

 Echipele operaționale Apa Nova vor continua acțiunile în teren, pentru a interveni în aceste situații punctuale ce pot apărea în cursul zilei.

 Apa Nova își cere scuze persoanelor din zonele afectate pentru disconfortul creat.