• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Știri

H2Out, escape room-ul powered by Apa Nova

Fii eroul unei distopii fără pic de apă. Evadează din H2Out, escape room-ul powered by Apa Nova
image

Puțini sunt cei care cunosc întreg procesul prin care este produsă apa potabilă de care se bucură peste 2,2 milioane de locuitori ai capitalei. Acesta este și motivul pentru care Apa Nova, compania responsabilă cu alimentarea cu apă potabilă a orașului, a inaugurat escape room-ul H2Out. Scopul spațiului este educarea publicului în ceea ce privește circuitul pe care îl parcurge apa de la râu până la robinet și cuprinde elemente din procesul de captare, tratare și distribuție a apei.

”Apa este o resursă finită care trebuie apreciată, povestea camerei și mecanismul „de ieșire” al jocului interactiv transmite jucătorilor eforturile considerabile din spatele oricărui pahar de apă potabilă. De multe ori complexitatea proceselor de producție, tratare și distribuție din spatele fiecărui pahar de apă este o necunoscută pentru consumatori, lucru pe care dorim să îl schimbăm. De aceea, Apa Nova a creat acest instrument neconvențional, o premieră în manieră de comunicare pentru o companie cu un profil și domeniu de activitate precum cel al nostru.” a declarat domnul Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova.

H2Out – Powered by Apa Nova este o cameră interactivă care pleacă de la un scenariu apocaliptic, ce se petrece în București, anul 2143. Marele război declanșat de lipsa apei potabile s-a încheiat. În urma lui, au rămas doar ruine și furtunile violente de nisip. Pe locul fostului oraș București, supraviețuitorii au repus în funcțiune o mică stație de tratare a apei. În mijlocul unei furtuni, aceasta se defectează, punându-le în pericol supraviețuirea. Echipa de jucători vor trebui să-și pună mintea la contribuție, trecând printr-o serie de provocări derivate din procesele utilizate de Apa Nova pentru a produce apă potabilă și a remedia problema.

Escape room-ul va reprezenta un instrument educațional pentru toate tipurile de public, dar și o metodă ludică de a arăta complexitatea proceselor prin care apă potabilă ajunge la robinetele bucureștenilor.
Adresă H2Out: strada Sergent Năstase Pamfil numărul 38 (sediul Captive Escape Room).

Din 2000, Apa Nova (parte a Grupului Veolia) și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiului București. În cei 19 ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții care depășesc 458 de milioane de euro până în prezent