• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Știri

Lucrare Apa Nova pentru remedierea unei avarii majore la rețeaua de canalizare în zona str. Iuliu Hațeganu x intr. Serelor, sector 4

17/06/2021

Ca urmare a evenimentelor pluviale intense și repetate din ultima perioadă, în data de 16.06.2021, echipele operaționale Apa Nova au constatat o avarie majoră pe colectorul de canalizare A3 amplasat la o adâncime de aproximativ 10-15 metri, în zona terenului dintre str. Iuliu Hațeganu, sector 4, București și str. Unirii, din orașul Popești-Leordeni. Incidentul a generat o surpare în zona menționată.

În regim de urgență, echipele operaționale ANB au realizat verificări și evaluări amănunțite, asigurând zona afectată pentru ca traficul rutier să fie cât mai puțin afectat. În prezent, se intervine cu cca. 10 utilaje dedicate (buldoexcavatoare, hidrocurățitoare, aspirator, pompe de mare capacitate), peste 100 persoane implicate.

Până la finalizarea acțiunilor de remediere, Apa Nova este în colaborare permanentă cu Poliția Rutieră și Administrația Străzilor cu scopul minimizării impactului asupra locuitorilor din zonă. În cazul apariției unor evenimente pluviometrice, circulația în zonă va fi restricționată.

Alimentarea cu apă potabilă, respectiv preluarea și transportul apei uzate și pluviale nu sunt întrerupte.

Apa Nova depune constant toate eforturile pentru remedierea situației, dar având în vedere gravitatea avariei, durata lucrărilor de intervenție depinde în mod direct de evenimentele pluviometrice care îngreunează condițiile de acces la zona afectată și în interiorul colectorului.

Compania își cere scuze consumatorilor din zona afectată pentru disconfortul creat și îi asigură că echipele Apa Nova lucrează dedicat pentru soluționarea situației.