• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Media

Media

22.03.2013 - Stația de epurare de la Glina își deschide porțile de Ziua Internațională a Apei

În data de 22 martie, Apa Nova București invită tineri liceeni și studenți bucureșteni la o vizită organizată în cadrul Stației de Epurare de la Glina.

Stația de epurare de la Glina, cel mai mare proiect de mediu la nivel național, își deschide porțile de Ziua Apei pentru tineri liceeni și studenți interesați de o carieră în inginerie sanitară, protecția mediului sau în domeniul serviciilor de apă și canalizare.

„Procesul de epurare a apelor uzate este unul complex și credem că este extrem de important pentru tinerii interesați într-o carieră în domeniu să aibă ocazia de a vizita și a cunoaște cât mai în detaliu standardele actuale în protecția mediului. Folosirea resurselor regenerabile este de asemenea un punct esențial în activitatea noastră de la Glina. Spre exemplu, nămolul rezultat în urma procesului de epurare este transformat în biogaz și apoi energie electrică și termică, asigurând o recuperare de 50% din necesarul de energie al stației”, a declarat Bruno Roche, directorul general al Apa Nova București.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Colegiul Tehnic Energetic, Universitatea Ecologică, Universitatea Tehnică de Construcții București și Facultatea de Geografie. În total, peste 100 elevi și studenți vor vizita stația, pentru a afla mai multe despre procesul de epurare la fața locului și importanța pe care o astfel de stație o are asupra orașului și mediului înconjurător.

Necesitatea dezvoltării unui sistem complex de canalizare a fost resimțită încă din perioada anilor '70 - '80. Ca urmare, în completarea casetei de sub râul Dâmbovița, la mijlocul anilor '80 s-a început construirea unei stații de epurare a apelor uzate în vecinătatea comunei Glina. Stația a devenit operațională în iulie 2011, când a fost preluată în operare de către Apa Nova București.

Beneficiile stației de la Glina vizează protejarea mediului precum și reducerea riscurilor pentru sănătatea populaţiei, eliminând o serie de poluanți, ca de exemplu aluminiu, azot, substanţe toxice, microorganisme, care conduc la boli precum febra tifoidă, dizenterie, hepatită.