• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Media

Media

02.06.2014 - De la 1 august, bucureștenii se vor bucura de fântânile arteziene din zona Unirii

De la 1 august, bucureștenii se vor bucura de fântânile arteziene din zona Unirii

2 iulie 2014: Primăria Municipiului Bucureşti şi Apa Nova București au demarat în luna mai lucrările de reabilitare, modernizare şi extindere a fântânilor de pe Bulevardul Unirii.

Este vorba despre un proiect denumit simbolic „În zile caniculare, fântâni pline de răcoare”, în cadrul căruia urmează să fie reabilitate şi modernizate fântâna principală din Piața Unirii, împreună cu toate fântânile existente pe Bulevardul Unirii şi extinse fântânile de pe acest bulevard, până la Piaţa Alba Iulia.

După o muncă asiduă de aproape două luni, ce a constat în înlocuirea şi modernizarea/automatizarea totală a instalaţiilor de apă ale fântânilor, reabilitarea/înlocuirea părţilor ornamentale ale acestora, montarea instalaţiilor de lumini şi sunete şi a senzorilor, luni, 30 iunie 2014, Apa Nova București a făcut primele teste ale fântânii centrale şi ale unui grup de 3 fântâni dintre fântânile localizate între Piața Unirii și Piața Parlamentului.

Fântânile vor fi operate și controlate printr-un sistem de tip SCADA și sunt dotate inclusiv cu senzori de vânt. Astfel, atunci când bate vântul puternic, jeturile de apă se reduc sau chiar se pot opri. De asemenea, dacă intră o persoană în fântână, prezența sa este detectată de un senzor, iar apa se oprește.

Lucrările vor continua astfel încât, la sfârșitul lunii iulie, locuitorii să se poată bucura de aceste prime fântâni care vor funcţiona, iar până la sfârşitul lunii septembrie, să poată admira majoritatea fântânilor de pe Bulevardul Unirii, între Piața Unirii și Piața Parlamentului.

Lucrările de reabilitare/modernizare a fântânii centrale vor continua şi după trecerea acestei veri, pentru ca în vara anului 2015, fântâna să poată oferi bucureştenilor un adevărat spectacol de lumini şi muzică.

Investiția pentru lucrările de reabilitare/modernizare și extindere a fântânilor din zona Unirii este integral suportată de Apa Nova București.