• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Media

Media

23.05.2013 - Eroii anonimi ai orașului se prezintă bucureștenilor

Ca un organism viu, orașul are nevoie zilnic de efort și atenție pentru a funcționa la capacitate maximă, pentru ca fiecare dintre noi să își vadă nestingheriți de ritmul firesc al vieții.

Ca un organism viu, orașul are nevoie zilnic de efort și atenție pentru a funcționa la capacitate maximă, pentru ca fiecare dintre noi să își vadă nestingheriți de ritmul firesc al vieții. Gesturile care fac Bucureștiul un oraș funcțional sunt surprinse acum într-o expoziție dedicată tuturor bucureștenilor, deschisă începând de ieri și până pe 30 iunie 2013, în stația de Metrou Unirii 1, și intitulată „Acești oameni minunați și Bucureștiul nostru drag”.

Daniela Clej ia în fiecare zi metroul spre laboratorul de la Uzina de tratare și de producție a apei potabile de la Roșu. În timp ce fiecare dintre noi trăiește în ritmul său cotidian, Daniela lucrează printre sticle și recipiente de toate mărimile și culorile pentru a stabili dozele optime de tratare a apei care ajunge în casele noastre. Deși nu o cunoaștem, suntem cu toții în grija ei, în fiecare moment.

Acesta este unul din exemplele surprinse în expoziția intitulată „Acești oameni minunați și Bucurestiul nostru drag”, inaugurată ieri în cadrul proiectului Galeria din Galerie la inițiativa Asociatiei „Bucureștiul Meu Drag”. Totul a pornit de la o experiență personală: „Ideea proiectului mi-a venit încă de prin 1986. Într-o noapte veneam acasă, era iarnă, un ger de crăpau pietrele, iar pe bulevardul Timișoara se afla parcată o mașină de intervenție de la ITB, din aceea cu platformă deasupra. Doi muncitori, cu mâinele goale, reparau liniile de troleibuz, impresionant, nimeni nu știa de ei, dar grație lor a doua zi bucureștenii ajungeau cu bine acolo unde voiau, erau niște eroi anonimi”, povestește Andrei Bîrsan, Președintele Asociației „Bucurestiul Meu Drag”.

Fotografii Asociației au prins în imagini ceea ce bucureștenii trec cu vederea de obicei – gesturile și acțiunile unor veritabili eroi anonimi, ale căror efecte sunt resimțite zi de zi. Prima expoziție este dedicată oamenilor de la Apa Nova București urmând ca pe viitor proiectul să continue cu alte companii ai căror angajați asigură nevoile unei Capitale.

O colecție de 12 panouri realizată de Mihai Petre, Crisanta Măciuceanu, Mirela Momanu și Dan Moruzan, surprind angajații Apa Nova și detalii ale activităților cotidiene ce duc drumul apei din Dâmbovița și Argeș, în casele Bucureștenilor și apoi în stația de epurare de la Glina.

„Am sprijinit lansarea Galeriei din Galerie, un concept de expoziție inedit dedicat în esență celebrării Bucureștiului, încă de la început. Prin tot ceea ce face, Apa Nova se află în serviciul bucureștenilor pentru ca fiecare dintre ei să aibă parte de toate resursele necesare stilului de viață propriu. Cu această expoziție inaugurată astăzi, ne-am dorit să arătăm bucureștenilor ce se întâmplă și de partea cealaltă, cum angajații își asumă în fiecare zi responsabilitatea întregului oraș și a locuitorilor săi. Este o misiune cu care ne mândrim, pentru că, în viziunea noastră, familia este un concept care se extinde la nivel de sute de mii de oameni.” a declarat directorul adjunct al Apa Nova București, Epsică Chiru, prezent la eveniment.

Vernisajul a avut loc ieri, în prezența angajaților Apa Nova în postura de protagoniști ai poveștilor ilustrate, aceștia fiind premiați și cu câte o diplomă din partea Asociației „Bucureștiului Meu Drag” pentru activitatea lor.
Puteți să vizitați expoziția în fiecare zi, între 22 mai – 30 iunie 2013, în cadrul programului de funcționare a trenurilor de metrou.

Apa Nova Bucureşti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti și are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.
Asociatia Bucurestiul meu drag www.orasul.ro - memoria vizuala a Bucurestiului.
Merita sa descoperim pentru noi toti si pentru copiii nostri farmecul locului, oamenii si traditiile care l-au construit, care i-au definit spiritul si care într-un fel sau altul interfereaza zilnic cu prezentul nostru. Haideti sa ne bucuram de Bucuresti!