• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Media

Media

21.03.2011 - Apa Nova Bucureşti încurajează o atitudine responsabilă faţă de consumul resurselor de apă

Mâine, 22 martie, peste tot în lume se celebrează Ziua Mondială a Apei, iar cu această ocazia compania Apa Nova Bucureşti a organizat o serie de activităţi pentru încurajarea bucureştenilor la un comportament responsabil şi moderat.

Apă pentru oraşe. De Ziua Mondială a Apei, Apa Nova Bucureşti încurajează o atitudine responsabilă faţă de consumul resurselor de apă

În medie, o persoană de la oraş consumă în jur de 150 litri de apă pe zi
La nivel mondial, jumătate din oameni trăiesc în oraşe, iar populaţia urbană creşte cu 2 persoane în fiecare secundă

Apa Nova Bucureşti sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei printr-o serie de acţiuni ce promovează grija faţă de resursele de apă

Bucureşti, 21 martie 2011 – Mâine, 22 martie, peste tot în lume se celebrează Ziua Mondială a Apei, iar cu această ocazia compania Apa Nova Bucureşti a organizat o serie de activităţi pentru încurajarea bucureştenilor la un comportament responsabil şi moderat cu privire la resursele de apă din oraş. Tema de anul acesta este dedicată la nivel mondial apei în oraş şi a importanţei acesteia în contextul urban. O persoană la oraş consumă zilnic în medie aproximativ 150 de litri de apă pe zi, iar orăşenii reprezintă jumătate din totalul populaţiei mondiale, conform statisticilor Naţiunilor Unite. De aceea, reprezentanţii Apa Nova Bucureşti au transmis mesaje de protejare a resurselor de apă şi le-au oferit bucureştenilor informaţii utile despre apa în cadrul oraşului.

Acţiuni dedicate apei în oraş şi pentru orăşeni
Începând de săptămână trecută, compania Apa Nova Bucureşti a marcat Ziua Internaţională a Apei, organizând o serie de activităţi ce au implicat bucureştenii. Astfel, în data de 15 martie, reprezentanţii companiei au vizitat elevii din grădiniţe, şcoli şi licee pentru a-i încuraja la o atitudine responsabilă şi moderată în raport cu resursele de apă şi pentru o mai bună protejare a acestora. Aceştia au primit informaţii şi sfaturi utile despre cum să gestioneze responsabil consumul personal şi cum este tratată apa până a ajunge în casele noastre.

Mai mult, duminică, 20 martie, Compania Apa Nova Bucureşti a organizat alături de studenţii de la Facultatea de Hidrotehnică şi Primăria Municipiului Bucureşti în Parcul Herăstrău un eveniment dedicat uneia din cele mai importante resurse – apa. Astfel, cu sprijinul Apa Nova Bucureşti, au susţinut un curs inedit despre apă, oferind participantilor de toate vârstele informatii utile şi interesante despre consumul de apă, despre circuitul apei în natura prin intermediul quiz-urilor şi jocurilor propuse. Cei mai activi dintre bucureşteni au fost premiaţi.

« Anul acesta ne-am implicat din nou în acţiuni de celebrarea a Zilei Mondiale a Apei, devenită una din sărbătorile tradiţionale ale companiei noastre. Am încercat să atingem un număr cât mai mare de bucureşteni cu mesajele noastre de protejare a apei, drept pentru care am decis să organizăm o serie de acţiuni personalizate. Am mers în şcoli, să fim alături de generaţia în formare, iar împreună cu partenerii noştri de la Facultatea de Hidrotehnică şi a Primării Municipiului Bucureşti, am invitat bucureştenii de toate vârstele să participe la activităţile interactive interactive din Parcul Herăstrău pentru a afla într-un mod cât mai plăcut despre importanţa apei în oraş şi pentru orăşeni. » a declarat dl. Bruno Roche, Director General Apa Nova Bucureşti.