• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Media

Media

27.06.2012 - Apa Nova organizează a treia ediție a Recicloniadei

București, 27 iunie 2012 - Apa Nova București organizează în data de 29 iunie pe strada Lipscani din Centrul Vechi o nouă ediție a evenimentului manifest eco - Recicloniada.

Organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București, evenimentul promovează importanța reciclării materialelor și implicit colectarea selectivă a deșeurilor. Bucureștenii vor avea la dispoziție zone de colectare a deșeurilor și vor putea interacționa cu unele dintre cele mai importante organizații de mediu. De asemenea, ei vor putea participa la o serie de ateliere de recondiționare a deșeurilor reciclabile, se vor putea plimba cu biciclete I Velo sau relaxa în iarbă, cu o carte și o limonadă la standul Desculț în iarbă. De la ora 18:00 va începe seria de concerte, care va culmina cu ritmurile celor mai eco trupe românești, Animal X și Sistem.

"Reciclarea nu mai trebuie privită ca o modă, ci ca un stil de viață. Evenimentul nostru a ajuns deja la a treia ediție și vrem ca din ce în ce mai mulți bucureșteni să conștientizeze importanța colectării selective și a reciclării. Pe durata evenimentului le vom pune la dispoziție infrastructură specifică și le vom oferi informații despre cum pot colecta eficient și corect. Reciclarea nu trebuie să fie o povară și de aceea ne-am gândit să îi asociem o latură distractivă. Astfel, am pregătit o varietate de activități și concursuri cu premii în cadrul evenimentului", a declarat Bruno Roche, Director General Apa Nova București.

Bucureștenii care vin cu câte un deșeu din fiecare categorie - hârtie, plastic, sticlă, metal, DEEE (electrice, electronica și electrocasnice) - vor intra automat în tombola cu premii la unele dintre cele mai așteptate concerte ale verii. Vor avea șansa de a câștiga prin tragere la sorți 3 premii a câte 5 invitații la una dintre zilele festivalului B'estFest precum și marele premiu - 5 bilete la VIP pentru concertul Red Hot Chili Peppers.

Conform unui studiu realizat anul trecut în Capitală la cererea Apa Nova București, comportamentul față de colectarea deșeurilor și serviciile de canalizare în general depinde, în primul rând, de nivelul de informare al utilizatorilor, dar și de ansamblul serviciilor și echipamentelor destinate gestionării deșeurilor. Referitor la prezența containerelor stradale pentru colectarea selectivă, 36% au declarat că nu le-au observat. De asemenea, aproximativ 60% consideră că acestea sunt amplasate la o distanță prea mare de locuința lor, în timp ce 41% nu le-au folosit niciodată, iar 37% doar ocazional.

Evenimentul se va bucura de sprijinul Centrului de Informare ONU pentru România.

Parteneri media: Radio ZU, RFI, iconcert.ro, Ecofrecvența, Asociația Bucureștiul Meu Drag, Româniapozitivă.ro, BeWhere.ro, metropotam.ro.

Companii partenere: Praktiker, H2O, SkullCandy, Rosal, Ecorom, Sky Wellnes Asociații și ONG-uri partenere: Green Revolution, Generația Verde, Desculț în iarbă, Mai mult verde, Viitor Plus, Recicleta, Beneva, Pași către viață, CRSC Europe, EcoAssist, Turism Verde, Creative Arts, Creative Ideas, Environ, Recolamp.