• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Media

Media

23.03.2012 - Apa Nova București vestește venirea primăverii prin obiceiuri populare

Astăzi, Apa Nova București organizează împreună cu Muzeul Satului un târg de obiceiuri și tradiții românești în Centrul Vechi al Bucureștiului.

București, 23 martie - Apa Nova București vestește venirea primăverii prin obiceiuri populare.

Apa Nova București invită bucureștenii în Centrul Vechi la un târg de tradiții și obiceiuri cu ocazia sărbătorii de Buna-Vestire organizat împreună cu Muzeul Satului. Bucureștenii sunt așteptați între orele 15:00 și 20:00 pe strada Lipscani, în spatele Băncii Naționale Române, pentru a li se vesti sosirea primăverii.

Meșteri olari care își vor demonstra arta, țesători, un ansamblu de dans dar și tineri de la Universitatea de Arte îi întâmpină astăzi pe bucureșteni cu vești bune. În plus, la standul Apa Nova, locuitorii orașului pot afla care sunt cele obiceiurile tradiționale ce trebuiesc îndeplinite în ziua de Buna-Vestire.

Evenimentul este organizat împreuna cu Primăria Municipiului București, Muzeul Satului Dimitrie Gusti și are ca partener media Radio France International.

"De multe ori în agitația orașului și în preocupările cotidiene pierdem contactul cu tradițiile populare. Sărbătoarea Buna-Vestirii este un bun prilej pentru a ne reaminti câteva obiceiuri venite din străbuni și totodată pentru a ne bucura de schimbarea de anotimp mult așteptată." a declarat domnul Bruno Roche, director general Apa Nova București.

Buna-Vestire este cunoscută și sub numele de Sărbătoarea Cucului, pentru că în această perioadă se întorc păsările călătoare și se aude pentru prima data cântecul cucului. Odată cu această sărbătoare, în mod traditional, românii își pregătesc casele pentru noul anotimp.