• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Media

Media

16.12.2012 - Apa Nova București susține din nou proiectele culturale de la metrou

București, 15 noiembrie 2012 - În data de 14 noiembrie 2012 a fost lansat proiectul Galeria din Galerie, ce își dorește stabilirea unui spațiu de expoziție fotografică permanentă dedicată Bucureștiului.

Proiectul este inițiat de Asociația "Bucureștiul meu drag" și susținut de Metrorex și Apa Nova Bucureşti. Prima expoziție este semnată de către fotograful Mihai Petre și duce privitorul într-o călătorie atât prin subteran, cât și prin principalele puncte turistice ale Bucureștiului.

În cadrul vernisajului care a avut loc miercuri seară, pe peronul stației de metrou Unirii 1, au fost prezenți muzicienii Asociației "Arta nu mușcă" - ce au susținut un concert cu un trio de coarde, fotografii Asociației "Bucureștiul meu drag", dar și partenerii proiectului. Bucureștenii veniți la eveniment, sau doar în trecere, au putut poposi preţ de câteva minute într-un ambient rupt de imaginea obișnuită a metroului.

"Galeria din Galerie este un proiect pe care ni-l dorim de mult timp. În cadrul Asociației Bucureștiul meu drag se află mulți fotografi ce iubesc Bucureștiul și reușesc să îl surprindă de fiecare dată în imagini frumoase. Sperăm ca prin imaginile noastre și prin acest proiect să aducem bucureștenilor un motiv în plus pentru care să-și îndrăgească orașul. Expoziția lui Mihai Petre este doar prima din ceea ce sperăm să fie o expoziție permanentă de fotografie, dedicată Bucureștiului și bucureștenilor", a declarat Președintele Asociației "Bucureștiul meu drag", Andrei Bîrsan.

"Bucureștiul ne dovedește în numeroase rânduri că este un oraș viu. Îl vedem că se modernizează, însă mereu își păstrează personalitatea, iar metroul bucureștean a devenit unul dintre cele mai nonconformiste spații urbane. Este un spațiu cu un foarte mare potențial și ne bucurăm că putem susține astfel de proiecte precum Galeria din Galerie: transformarea spațiului public de la metrou în prima galerie permanentă, subterană de fotografie a Bucureștiului", a declarat domnul Epsică Chiru, Director General Adjunct al Apa Nova Bucureşti.
Apa Nova București se implică în mod constant în programe de dezvoltare durabilă dedicate orașului, pe trei direcții: protejarea mediului, protejarea patrimoniului cultural și acțiuni dedicate bucureștenilor și orașului lor.
Un alt proiect deosebit al Apa Nova București în parteneriat cu Metrorex a avut loc în luna martie a acestui an de Ziua Internațională a Apei. Apa Nova, Metrorex și o echipă de 8 artiști grafferi au organizat un manifest urban dedicat resurselor de apă. Prima acțiune legală de graffitti de la metrou a avut un mesaj clar: "Ce am fi dacă nu ar mai fi apă?".

Despre Asociația "Bucureștiul meu drag"

Merită să descoperim pentru noi toţi şi pentru copiii noştri farmecul locului, oamenii şi tradiţiile care l-au construit, care i-au definit spiritul şi care într-un fel sau altul interferează zilnic cu prezentul nostru. Haideți cu noi!
www.orasul.ro

Apa Nova Bucureşti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti și are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti. Prin parteneriatele încheiate de-a lungul celor 12 ani de existență pe piața românească, Apa Nova a inițiat diverse programe de responsabilitate socială în mai multe domenii de activitate: cultură, educație, social, mediu.