• water_ok_icon
water_ok_icon
  • water_ok_icon

Media

Media

14.06.2014 - Comunicat de presă

Familii cu probleme sociale din comuna Murighiol au fost ajutate de către compania Apa Nova București

Sâmbătă, 14 iunie 2014, Apa Nova București, în parteneriat cu Primăria comunei Murighiol a venit în ajutorul famililor cu probleme sociale și materiale. Acţiunea a avut loc sub egida Anului Internațional al Familiei.

Ajutată de un asistent social angajat al Primăriei Murighiol ce cunoaște îndeaproape cazurile sociale din comună, Apa Nova București a propus soluţii pe termen mediu și lung în vederea susținerii familiilor şi a gospodăriilor acestora, soluții ce pot contribui atât la creşterea nivelului de trai, cât și la protejarea mediului înconjurător. Familile au primit din partea Apa Nova București sprijin atât financiar, pentru rezolvarea unor probleme de sănătate şi juridice, cât şi cu alimente, medicamente, rechizite, produse pentru nou născuți, materiale de construcții (vopsea, pensule, diluant, sârmă de balot, ciment, plăci OSB etc), electrocasnice (TV, mașină de spălat, aragaz, frigider etc). Pentru ajutorarea acestor familii, Apa Nova București a investit peste 10.000 (zecemii) de euro.

Această acțiune a făcut parte din cea de a VI-a ediție a evenimentului organizat anual de Apa Nova București în Delta Dunării, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO şi desfăşurat în acest an în perioada 12-15 iunie. Şi în acest an, în fiecare zi a evenimentului a avut loc câte o acţiune socială sau de mediu, în spiritul prezervării habitatelor şi resurselor naturale, care, fără o susţinere practică chiar şi a comunităţiilor mici, ajung în pragul colapsului.

Cei 300 de invitați din peste 22 de țări (Germania, Cipru, Luxemburg, Grecia, Franța, Croația, Bulgaria, Serbia, Austria, Ungaria, Slovacia, Macedonia, Armenia, Belgia, Muntenegru, Elveția, Moldova, Cehia, Turcia și România),care au reprezentat Ambasade, filiale Veolia, ONG-uri, Asociaţii de mediu, împreună cu jurnaliștii ce au participat la eveniment, au aflat despre problemele comunităţii şi s-au implicat activ preț de o zi, venind în ajutorul celor mai puțini favorizați. La această acţiune au contribuit şi angajații Apa Nova București care au donat haine și alimente.

Apa Nova București, filială Veolia, este din 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare din București. Apa Nova București are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului București.