Capacitatea de tranzitare s-a îmbunătățit foarte mult, dovadă fiind volumul mare de apă tranzitat de circa 1,1 milioane mc, într-un timp foarte scurt, respectiv 77,7 mc/secundă, fără inundarea nici unei zone a Bucureștiului.
Acest lucru se datorează lucrărilor realizate de Apa Nova pentru eliminarea celor 25 de puncte de blocaje majore identificate prin inspecţia interioară a casetei. Cantitățile totale de materiale evacuate din blocaje au fost: 381 buc. stâlpi metalici, 493 mc textile, 370 mc beton, 1143 mc nisip și pietriș și 28195 kg metal.
De asemenea pentru Descărcarea Casetei, în cazul unor evenimente pluviometrice deosebite, Apa Nova a executat un canal în lungime de 123 m, din beton armat, pentru racordarea cu albia amenajată a Biefului Tânganu, râul Dâmbovița.
Pentru descărcarea controlată a Casetei s-au montat echipamente, stavile și batardouri, iar pentru protecția râului Dâmbovița s-au montat la capătul aval al canalului, grătare rare prevăzute cu un echipament pentru curățare și un compartiment lateral pentru colectarea și evacuarea depunerilor.
In urma cu doi ani, caseta colectoare de sub râul Dâmbovița funcționa doar la 47% din capacitate. Starea casetei era precară, generând disfuncţionalităţi în sistemul de canalizare şi provocând, din ce în ce mai des, inundaţii în anumite zone ale Municipiului Bucureşti atunci când apăreau evenimente pluviometrice deosebite.