Celebrăm valorile și personalitățile românești cu care ne mândrim

Simfonia Apei, spectacolul de apă, muzică și lumini care aduce împreună bucureștenii și turiștii în centrul capitalei revine cu cea de-a patra ediție în 2023. Anul acesta, continuăm să promovăm valorile autentice românești, dar și pe cei mai de seamă oameni de știință și cultură care au contribuit la recunoașterea internațională a României.

Aflați mai multe
anim1_1

SIMFONIA APEI

Spectacolul în care apa, muzica și luminile se armonizează pentru a crea momente memorabile

Spectacolul care adună mii de oameni în fiecare weekend în centrul Bucureștiului revine în 2023 cu a patra ediție.

Valorile românești vor fi din nou în centrul atenției anul acesta, iar în cadrul spectacolelor vom continua să celebrăm personalități remarcabile ale societății prin intermediul show-urilor de apă, muzică și lumini. Cea de-a patra ediție a show-ului de la fântâni aduce și o temă nouă - Rapsodia Apelor – spectacol în cadrul căruia luminile și apa se vor armoniza cu muzica celor mai cunoscuți compozitori români, în anul în care sărbătorim 120 de ani de la prima audiție a celebrei lucrări semnate de George Enescu, ”Rapsodia Română”.

Printre compozițiile de care ne vom bucura cu toții în timpul spectacolelor se numără: Rapsodia Română I și Rapsodia Română II (George Enescu), Zâna Dunării (Ciprian Porumbescu), Trei piese pentru coarde (Constantin Silvestri), și multe alte opere îndrăgite atât de români, cât și de iubitorii de muzică din alte țări ale lumii. 
Vă așteptăm la fântâni pe data de 16 iunie, ora 21:30, să deschidem împreună o nouă temă Simfonia Apei!
Accesul este gratuit, iar spectacolele durează aproximativ 45 de minute.

Simfonia Apei este un spectacol ce se desfășoară între lunile mai și octombrie 2023, în fiecare vineri, sâmbătă și duminică seară, accesul în zona Fântânilor Urbane realizându-se după următorul program:

  • În lunile mai și august 2023: între orele 20:30 – 22:30 | show-ul începe la ora 21:00

  • În lunile iunie și iulie 2023: între orele 21:00 – 23:00 | show-ul începe la ora 21:30

  • În lunile septembrie și octombrie 2023: între orele 19:30 – 21:30 | show-ul începe la ora 20:00În zilele în care au loc spectacole, traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni). 

Fântânile arteziene

f3

Noul mozaic
al fântânii centrale

În anul 2018, ansamblul de fântâni din piața Unirii a trecut printr-un amplu proces de reabilitare. În urma renovării, fântânile din centrul Bucureștiului au devenit primele din Europa care beneficiază de echipamente de ultimă generație.

Refacerea piesei centrale a pieței include un mozaic nou, conceput ca o reinterpretare a temei Marii Uniri.

Arhitecții proiectului au cerut ajutorul experților muzeografi pentru integrarea dansului horei în desenul noului mozaic, cu trimiteri complexe către alfabetul chirilic și ceramica cucutenilor.

fantana1
f5

Spectacole stradale

Fiecare tematică are un mix muzical și o paletă cromatică specifică. Spectacolele vor dura aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.

Divertisment cu tehnologie de ultimă generație

Sistemul monitorizat complet digital permite controlul fiecărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Pentru Apa Nova este un proiect remarcabil, reconfirmând standardul de excelență la care compania se raportează în toate proiectele implementate și în calitatea serviciilor furnizate în fiecare zi bucureștenilor.