Bucureștiul
sărbătorește
valori românești

România a dat lumii artiști extraordinari și inovatori iluștri.
Începând cu luna mai 2019, Primăria Municipiului București alături de Apa Nova București vă invită la seria de spectacole Simfonia Apei, un spectacol unic de jocuri de apă, muzică și proiecții dedicate valorilor românești.

Află mai multe

Spectacolele din 2019 au luat sfârșit. Vă mulțumim!

Ne bucurăm că ne-ați fost alături în cele peste 80 de spectacole care au reușit să strângă mai mult de 250.000 de spectatori bucureșteni și turiști.

Rămâneți cu ochii pe pagina noastră de Facebook pentru informații despre viitoarele spectacole ale fântânilor din 2020.

Sărbătorim valori românești

anim1_1

SIMFONIA APEI
O simfonie dedicată românilor

Spectacolul care a încântat turiștii și bucureștenii revine în 2019 la Fântânile Urbane din Piața Unirii.

Anul acesta, îi sărbătorim pe cei care ne-au dat un motiv în plus să strigăm tare: „ROMÂNIA”! Privim stelele din sport care ne-au făcut cu bucurie să sărim de emoție de pe scaunul stadionului sau al căror succes a ajuns, punct cu punct, victorie cu victorie, până în sufrageria de acasă.

Omagiem o parte din celebritățile românești, al căror curaj de a privi lumea altfel au gravat numele țării în galeria inventatorilor universali.

Prin spectacole dedicate, celebrăm Pionerii Inovației – personalitățile vizionare românești care au schimbat întreaga lume științifică, revoluționând conceptele matematicii, biologiei, fizicii, medicinei sau ale aeronauticii.

Revizităm Bucureștiul european, de data asta construit din picături de apă scurse printre picături de istorie. Nu în ultimul rând, vă invităm la ediția din 2019 a Simfoniei Apei, pentru a-i sărbători pe românii care și-au așezat talentul în volume de carte, arii, sculpturi și opere de artă nemuritoare.

Fântânile arteziene

f3

Noul mozaic
al fântânii centrale

În anul 2018, ansamblul de fântâni din piața Unirii a trecut printr-un amplu proces de reabilitare. În urma renovării, fântânile din centrul Bucureștiului au devenit primele din Europa care beneficiază de echipamente de ultimă generație.

Refacerea piesei centrale a pieței include un mozaic nou, conceput ca o reinterpretare a temei Marii Uniri.

Arhitecții proiectului au cerut ajutorul experților muzeografi pentru integrarea dansului horei în desenul noului mozaic, cu trimiteri complexe către alfabetul chirilic și ceramica cucutenilor.

fantana1
f5

Spectacole stradale

În cadrul ediției de anul acesta, tema care va sta la baza spectacolelor este cea a valorilor românești.

Fiecare tematică are un mix muzical și o paletă cromatică specifică. Spectacolele vor dura aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.

Divertisment cu tehnologie de ultimă generație

Sistemul monitorizat complet digital permite controlul fiecărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Pe lângă coloana sonoră unică a fiecărui spectacol, „ecranele de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale vor crea o platformă multimedia uriașă pe care vor apărea proiecții tematice dedicate valorilor românești.

Pentru Apa Nova este un proiect remarcabil, reconfirmând standardul de excelență la care compania se raportează în toate proiectele implementate și în calitatea serviciilor furnizate în fiecare zi bucureștenilor.