Sărbătorim lucrurile și valorile care ne aduc împreună

Spectacolul care a încântat turiștii și bucureștenii revine în 2022 la Fântânile Urbane din Piața Unirii, pentru cea de-a treia ediție. Prin spectacole dedicate, celebrăm sportivii români, personalitățile culturale și artistice din România și pionierii inovației românești, mințile vizionare care au contribuit semnificativ la dezvoltarea științifică națională și internațională. Totodată, aducem în prim-plan una dintre valorile care reușește să unească oamenii către un scop comun – pacea.

Aflați mai multe
anim1_1

SIMFONIA APEI
Simfonia unde emoția curge în același ritm cu apa

Spectacolul care a încântat turiștii și bucureștenii revine în 2022 la Fântânile Urbane din Piața Unirii, pentru cea de-a treia ediție.

Anul acesta, omagiem din nou valorile românești, celebrând personalități din sport, cultură și inovație. Îi sărbătorim din nou pe cei care ne-au dat emoții și motive de bucurie prin victoriile lor, pe cei care ne fac să fim mândri că suntem români atunci când mergem la teatru sau la operă, în țară sau în străinătate, și pe cei care au schimbat întreaga lume științifică, revoluționând conceptele matematicii, biologiei, fizicii, medicinei sau ale aeronauticii.

Prin spectacole dedicate, celebrăm sportivii români, personalitățile culturale și artistice din România și pionierii inovației românești, mințile vizionare care au contribuit semnificativ la dezvoltarea științifică națională și internațională.

Totodată, aducem în prim-plan una dintre valorile care reușește să unească oamenii către un scop comun – PACEA. Pacea este o valoare prețuită de noi toți, indiferent din ce colț al lumii provenim, și aduce cu sine sentimente de liniște, protecție și armonie, pe care dorim să le proiectăm anul acesta în cadrul spectacolelor Simfonia Apei. Vom creiona în explozii de muzică, lumini și culoare un deziderat la care aspirăm cu toții, indiferent de comunitate, vârstă, gen sau religie.

Astfel, începând cu data de 9 septembrie 2022, ora 20:00, Fântânile Urbane din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia care rulează vineri, sâmbătă și duminică, până la începutul lunii octombrie.

Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, accesul fiind gratuit.

În perioada 9 septembrie 2022 – 2 octombrie 2022, în intervalul orar 19:45 – 21:10 al zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, se va restricționa traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni), sub protecția organelor de ordine, cu devierea traficului pe arterele adiacente.

Fântânile arteziene

f3

Noul mozaic
al fântânii centrale

În anul 2018, ansamblul de fântâni din piața Unirii a trecut printr-un amplu proces de reabilitare. În urma renovării, fântânile din centrul Bucureștiului au devenit primele din Europa care beneficiază de echipamente de ultimă generație.

Refacerea piesei centrale a pieței include un mozaic nou, conceput ca o reinterpretare a temei Marii Uniri.

Arhitecții proiectului au cerut ajutorul experților muzeografi pentru integrarea dansului horei în desenul noului mozaic, cu trimiteri complexe către alfabetul chirilic și ceramica cucutenilor.

fantana1
f5

Spectacole stradale

Fiecare tematică are un mix muzical și o paletă cromatică specifică. Spectacolele vor dura aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.

Divertisment cu tehnologie de ultimă generație

Sistemul monitorizat complet digital permite controlul fiecărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Pentru Apa Nova este un proiect remarcabil, reconfirmând standardul de excelență la care compania se raportează în toate proiectele implementate și în calitatea serviciilor furnizate în fiecare zi bucureștenilor.