Celebrăm întreaga Românie
în inima Bucureștiului

Piața Unirii
20 septembrie 2018 , începând cu orele 20:00

Evenimentul Marii Uniri

La 100 de ani de la Marea Unire, românii se adună în piața cu nume istoric din capitală! Pe 20 septembrie sărbătorim centenarul cu acordurile magice ale Orchestrei Simfonice București, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, pianistului Ștefan Doniga, în cadrul momentului coregrafic prezentat de Ana Vișan și Bogdan Iacob din cadrul “Gigi Căciuleanu Dance Company”. Împreună, ne prindem în hora aniversară din jurul fântânilor din Piața Unirii. Am pregătit un show fantastic cu lumini, prezentat de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, precum și proiecții pe apă, dar și o coregrafie pregătită să rămână în istorie pentru încă un secol!

Program eveniment

Deschiderea evenimentului

Concert “Simfonia Apei” în interpretarea Orchestrei Simfonice Bucureşti

Trecerea de la scenă în zona spațiului de fântâni

Spectacol de apă, lumini şi proiecții in zona fântânilor

Proiectul noilor fântâni arteziene

Noul mozaic al fântânii centrale

În anul centenar, fântâna principală din Piața Unirii, parte a ansamblului de 17 piese, a intrat în cel mai complex proces de reabilitare de la construcția sa încoace. Refacerea piesei fanion a pieței, susținută în întregime din fondurile companiei Apa Nova, include un mozaic nou, conceput ca o reinterpretare a temei Marii Uniri. Arhitecții proiectului au cerut ajutorul experților muzeografi pentru integrarea dansului horei în desenul noului mozaic, cu trimiteri complexe către alfabetul chirilic și ceramica cucutenilor.

Spectacole stradale

Fântânile din Piața Unirii vor fi dotate cu noi echipamente de direcționare ale jetului de apă. Infrastructura modernă de apă și noua schemă de iluminare vor forma împreună un spectacol inedit pe care atât Primăria Municipiului București cât și Apa Nova București îl imaginează ca pe una dintre noile atracții turistice ale capitalei. Același spectacol poate fi văzut și în evenimentul magistral, organizat pe 20 septembrie!

100 de ani de la Marea Unire a românilor ne bucurăm de oamenii și credințele care ne-au adus împreună. Îi sărbătorim pe cei care și-au dat mâinile pe câmpia de la Alba Iulia dar și personalitățile care ne-au împrumutat din bucuria lor de a fi români.
Celebrăm frumusețile naturii care ne înconjoară și cultura străveche în care ne-am format ca popor, amintim descoperiri științifice făcute pe pământ românesc și ciocnim pentru cei care au luptat pentru medalii cu tricolorul în dreptul inimii.

De ziua ei, la 100 de ani de România, spunem mulțumesc!