Celebrăm valorile și personalitățile românești cu care ne mândrim

Simfonia Apei, spectacolul de apă, muzică și lumini care aduce împreună bucureștenii și turiștii în centrul capitalei, revine cu cea de-a patra ediție începând cu data de 19 mai 2023. Anul acesta, continuăm să promovăm valorile autentice românești, dar și pe cei mai de seamă oameni de știință și cultură care au contribuit la recunoașterea internațională a României.

Află mai multe
anim1_1

SIMFONIA APEI

Spectacolul în care apa, muzica și luminile se armonizează pentru a crea momente memorabile

Spectacolul care adună mii de oameni în fiecare weekend în centrul Bucureștiului revine în 2023 cu a patra ediție.

La 5 ani de la debutul Fântânilor Urbane, spectacolele Simfonia Apei readuc în prim plan valori și personalități marcante românești. Îi sărbătorim din nou pe cei care ne-au dat emoții și motive de bucurie prin victoriile lor, pe cei care ne fac să fim mândri că suntem români atunci când mergem la teatru sau la operă, în țară sau în străinătate, și pe cei care au schimbat întreaga lume științifică, revoluționând conceptele matematicii, biologiei, fizicii, medicinei sau ale aeronauticii. Totodată, show-ul lansat în 2022, PACEA, va completa mix-ul tematic al spectacolelor pentru a ne reaminti că aceasta rămâne o valoare de neprețuit de noi toți, mereu actuală, indiferent din ce colț al lumii provenim, aducând  cu sine sentimente de liniște, protecție și armonie.

Astfel, începând cu data de 19 mai 2023, Fântânile Urbane din Piața Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia care vor rula  vineri, sâmbătă și duminică, până la începutul lunii octombrie, accesul în zonă realizându-se după următorul program:
În lunile mai și august 2023: între orele 20:30 – 22:30 | spectacolul începe la ora 21:00
În lunile iunie și iulie 2023: între orele 21:00 – 23:00 | spectacolul începe la ora 21:30
În lunile septembrie și octombrie 2023: între orele 19:30 – 21:30 | spectacolul începe la ora 20:00
În zilele în care au loc spectacole, traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni).

Accesul este gratuit, iar spectacolele durează aproximativ 45 de minute.

Abia așteptăm să vă revedem și să ne bucurăm împreună de dansul apei pe fluiditatea și armonia muzicii!

Fântânile arteziene

f3

Noul mozaic
al fântânii centrale

În anul 2018, ansamblul de fântâni din piața Unirii a trecut printr-un amplu proces de reabilitare. În urma renovării, fântânile din centrul Bucureștiului au devenit primele din Europa care beneficiază de echipamente de ultimă generație.

Refacerea piesei centrale a pieței include un mozaic nou, conceput ca o reinterpretare a temei Marii Uniri.

Arhitecții proiectului au cerut ajutorul experților muzeografi pentru integrarea dansului horei în desenul noului mozaic, cu trimiteri complexe către alfabetul chirilic și ceramica cucutenilor.

fantana1
f5

Spectacole stradale

Fiecare tematică are un mix muzical și o paletă cromatică specifică. Spectacolele vor dura aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.

Divertisment cu tehnologie de ultimă generație

Sistemul monitorizat complet digital permite controlul fiecărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Pentru Apa Nova este un proiect remarcabil, reconfirmând standardul de excelență la care compania se raportează în toate proiectele implementate și în calitatea serviciilor furnizate în fiecare zi bucureștenilor.