Stația de Epurare Ape Uzate

Stația de Epurare Ape Uzate

Stația de Epurare Ape Uzate Glina a fost preluată în operare de către Apa Nova București în 11 iulie 2011. Pentru acest proiect, se vor investi peste 23 milioane lei în anul 2012.

Necesitatea dezvoltării unui sistem complex de canalizare a fost resimțită încă din perioada anilor '70 - '80. Ca urmare, în completarea casetei de sub râul Dâmbovița, la mijlocul anilor '80 s-a început construirea unei stații de epurare a apelor uzate în vecinătatea comunei Glina.

După anul 2000, necesitatea existenței unei stații funcționale de epurare a apelor uzate a devenit din ce în ce mai evidentă. În 2004, Comisia Europeana și Guvernul României au decis să participe la co-finanțarea proiectului semnând un memorandum de finanțare pentru reabilitarea Stației de Epurare a Apelor Uzate București - Faza 1.

Prima etapă de finanțare a stației de epurare Ape Uzate de la Glina a presupus fonduri nerambursabile ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare) acordate de către Comisia Europeană, împrumuturi obținute de la Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare de către Primăria Municipiului București și garantate de Guvernul României.

Proiectul ISPA pentru reabilitarea staţiei de epurare a Municipiului Bucureşti - Faza 1 prevede epurarea completă a ~ 38% din debitul estimat a fi colectat în reţeaua de canalizare răşenească pe timp uscat şi epurarea parţială a debitului suplimentar, în caz de precipitaţii.

Epurarea primară în linia 1 constă în trecerea apei uzate prin: grătare rare, pompare, grătare dese, deznisipare şi decantare primară.

După preluarea efectivă în operare a Staţiei la data de 11 iulie, Apa Nova București s-a preocupat de:

  • asigurarea de personal pentru exploatarea stației;
  • asigurarea dotărilor pentru operarea şi întreţinerea Staţiei în condiţii de siguranţă;
  • formarea practică a personalului de operare şi mentenanţă cu o echipă de specialişti de la Veolia Viz Budapesta şi Aquiris Bruxelles;
  • asistenţă tehnică la operarea Staţiei cu specialişti de la VWST România;
  • instruirea specifică a personalului de operare pentru securitatea muncii, situaţii de urgenţă, igienă, lucru în spaţii închise, lucru la înălţime, testări psihologice etc.;
  • redactarea şi implementarea procedurilor preliminare de operare;
  • realizarea propriilor teste de verificare a capacităţii de epurare a Staţiei.

Fii aliatul nostru pentru un mediu sănătos!

Apa Nova Bucureşti organizează vizite pentru dumneavoastră în perioada septembrie-noiembrie 2012 la Staţia de tratare a apelor uzate de la Glina.

Pentru vizită vă puteţi înscrie:
aici
• sunând la 021 207 77 77 sau la *7777.

  • ştiaţi că...
  • Puteţi verifica dacă aveţi pierderi ascunse, verificând contorul seara înainte de culcare şi dimineaţa la trezire: dacă sesizaţi o diferenţă de consum, înseamnă că există o pierdere ascunsă pe reţeaua de apă.

LiveZilla Live Chat Software