Racordul de canalizare

Racordul de canalizare

La fel ca şi în cazul reţelei de alimentare cu apă potabilă, există un punct clar definit de limitare a reţelei de canalizare publice şi a celei private. Racordul este partea din reţeaua publică de canalizare care asigură legătura dintre instalaţiile interioare de canalizare ale clientului şi reţeaua publică de canalizare, inclusiv căminul de racord.

Racordul de la cămin spre reţea, inclusiv căminul de racord, aparţine reţelei publice de canalizare. Exploatarea, întreţinerea şi repararea lor sunt în sarcina Apa Nova Bucureşti.

Delimitarea dintre reţeaua publică de canalizare şi instalaţia interioară a clientului se face prin căminul de racord care este ultima componentă a reţelei publice de canalizare.

După acest cămin, începe instalaţia interioară a imobilului. Apa Nova Bucureşti nu este abilitată să intervină în instalaţiile interioare şi nici în relaţiile dintre beneficiarii serviciului de canalizare care au acelaşi racord. Clientul întreţine şi repară instalaţia interioară de apă uzată până la căminul de racord.

În cazul în care căminul de racord se află pe proprietatea clientului, acesta este obligat să menţină curăţenia şi să-l întreţină în stare corespunzătoare.

  • ştiaţi că...
  • Apa este mai importantă decât mâncarea? Un om poate supravieţui fără mâncare aproximativ o lună, însă fără apă doar o săptămână.

LiveZilla Live Chat Software