Dispozitivele contra refulării

Protejaţi-vă de inundările accidentale!

Instalaţiile interioare de canalizare din imobile sunt racordate la reţeaua publică de canalizare printr-un racord de canalizare. Acesta asigură curgerea apei gravitaţional către reţeaua publică de canalizare.

Când reţeaua publică de canalizare intră în regim de presiune, în urma unor ploi puternice, apa uzată poate inunda căminul de racord al imobilului şi instalaţia interioară de canalizare şi poate refula în casă.

Pentru evitarea acestui fenomen neplăcut, recomandăm montarea unei clapete simple contra refulării pe colectorul de canalizare şi/sau montarea unei vane de închidere a accesului.

Clapeta şi vana contra refulării sunt dispozitive ce se montează pe instalaţia interioară de canalizare şi permit închiderea accesului apelor uzate din reţeaua publică de canalizare spre subsolul imobilului.

Montarea acestor dispozitive şi menţinerea lor în poziţie închisă pe legăturile prevăzute pentru golirea subsolurilor în reţeaua de canalizare este obligatorie conform Ordinului nr. 88/2007 al preşedintelui A.N.R.S.C. pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare.

Întreţinerea acestor dispozitive în stare de funcţionare vă revine în totalitate.

Cine le montează?

Montarea acestor dispozitive se realizează de către specialiştii din cadrul magazinului de unde le-aţi achiziţionat sau pot fi montate de către instalatori autorizaţi.

De unde se pot procura?

Clapeta şi vana contra refulării se găsesc în magazinele specializate de instalaţii.

  • ştiaţi că...
  • La orice vârstă, apa este esenţială pentru buna funcţionare a corpului uman?

LiveZilla Live Chat Software