Cine monitorizează calitatea apei

Cine monitorizează calitatea apei

Calitatea apei este monitorizată atât în laboratoarele Apa Nova Bucureşti cât şi în laboratoarele unor instituţii specializate:

Aici puteţi vizualiza certificările laboratoarelor Apa Nova Bucureşti.

Supravegherea calităţii apei potabile se bazează pe proceduri tehnice riguroase şi pe instrumente de control performante.

Se realizează atât în uzinele de producere a apei, analizoarele automate urmărind în timp real fiecare fază de tratare pentru a-i verifica eficacitatea, cât şi în rezervoarele de apă şi pe reţeaua de distribuţie. În paralel, cu frecvenţa solicitată de reglementări, sunt efectuate analize în laboratoare.

Calitatea apei potabile este controlată continuu şi permanent, cu analizoare automate şi prin analize complexe fizico-chimice, biologice şi microbiologice în laboratoare. De exemplu, anual se analizează aproximativ 120.000 de indicatori pentru un număr de peste 6.000 de probe prelevate din reţeaua de distribuţie. 

Laboratoarele de analiză a apei ale Apa Nova Bucureşti sunt acreditate de  Asociaţia Reţelei Naţionale de Acreditare din România (RENAR), au personal calificat în domeniile chimia şi microbiologia apei şi sunt dotate tehnic cu echipamente performante care garantează acurateţea rezultatelor obţinute pentru toţi indicatorii de calitate a apei potabile.

  • ştiaţi că...
  • Pentru a fi în formă zilnic, trebuie să beţi între 6 şi 9 pahare de apă?

LiveZilla Live Chat Software