Uzinele de tratare

Uzinele de tratare

Apa folosită pentru producerea apei potabile distribuită în Bucureşti este captată din râurile Argeş şi Dâmboviţa şi tratată în trei uzine de tratare şi producere a apei potabile:

Uzina de tratare şi de producţie a apei potabile de la Roşu

Cu o vechime de peste 30 de ani şi o capacitate de producţie a apei potabile de 520.000 m3/zi, Uzina Roşu este alimentată cu apă brută din râul Argeş, situată la Crivina. Apa de la Crivina este transportată la Roşu printr-un canal dublu casetat şi trece prin două linii de tratare simetrice.

Uzina de tratare şi de producţie a apei potabile de la Arcuda

Cu o vechime de peste 120 de ani şi o capacitate de producţie a apei potabile de 650.000 m3/zi, Uzina Arcuda este alimentată cu apă brută, din râul Dâmboviţa.
Apa brută intră într-un predecantor şi într-o serie de 4 decantoare naturale cu o lungime însumată de peste 3,7 km.
 

Uzina de tratare şi de producţie a apei potabile de la Crivina

Conectată în iunie 2006 la sistemul de alimentare cu apă a oraşului Bucureşti, această nouă uzină are o capacitate de tratare a apei potabile de 260.000 m3/zi, permiţând îmbunătăţirea siguranţei în funcţionare a sistemului de alimentare cu apă potabilă. Dotată cu o filieră tehnologică complexă, Uzina Crivina este alimentată cu apă brută prin intermediul prizei de la Crivina.

Procesul de tratare a apei dispune, pe lângă etapele clasice, de tratarea apei cu ozon şi de posibilitatea îndepărtării micropoluanţilor cu cărbune activ pulbere.

Ghid pentru siguranta si situatii de urgenta SEVESO - Uzina Rosu

Get Adobe Acrobat

  • ştiaţi că...
  • Puteţi verifica dacă aveţi pierderi ascunse, verificând contorul seara înainte de culcare şi dimineaţa la trezire: dacă sesizaţi o diferenţă de consum, înseamnă că există o pierdere ascunsă pe reţeaua de apă.

LiveZilla Live Chat Software