Serviciul de expertiză/ verificare metrologică a contoarelor

Serviciul de expertiză/ verificare metrologică a contoarelor
//

Apa Nova Bucureşti deţine un Laborator de Metrologie autorizat de către Direcţia Regională de Metrologie Legală (DRML) Bucureşti, pentru expertize metrologice ale contoarelor montate pe branşament de către societate, precum şi pentru verificări metrologice ale contoatelor cu diametrul nominal cuprins între DN 15 mm şi DN 200 mm.

Laboratorul a fost autorizat încă din iunie 2003, fiind apoi reevaluat periodic, conform programelor de supraveghere metrologică ale Direcţiei Regionale de Metrologie Legală Bucureşti, obţinându-se de fiecare dată autorizaţia de funcţionare.

Laboratorul de metrologie al Apa Nova Bucureşti este membru fondator al ROLAB (Asociaţia Laboratoarelor din România) şi membru asociat la RENAR - colegiul B.

Laboratorul de metrologie deţine trei bancuri de expertize/ verificări de contoare de apă rece care dispun de instalaţii moderne şi performante în domeniu şi care sunt etalonate periodic de către Institutul Naţional de Metrologie:

  • o instalaţie automată care permite verificarea metrologică a contoarelor cu diametrul nominal cuprins între Dn 15 mm şi Dn 50 mm ( tipul instalaţiei: masica/ volumetrică, cu debitmetre/ contoare etalon, dinamică/ statică cu circuit inchis, multipost)
  • o instalaţie semiautomată care permite verificarea metrologică a contoarelor cu diamentrul nominal cuprins între Dn 15 mm şi DN 40 mm (tipul instalaţiei: volumetrică, statică cu circuit închis, multipost cu două linii de verificare, având două vase etalon)
  • o instalaţie semiautomată care permite verificarea metrologică a contoarelor cu diametrul nominal cuprins între Dn 50 mm şi Dn 200 mm (tipul instalaţiei - volumetrică, statică/dinamică cu circuit inchis, multipost cu o linie de verificare având trei vase etalon).

Expertiza metrologică este un ansamblu de operaţiuni efectuate în scopul de a examina şi de a demonstra la momentul efectuării expertizei, starea unui mijloc de măsurare şi de a determina caracteristicile metrologice ale acestuia, prin raportarea la cerinţele şi reglementările de metrologie legală aplicabile.

Comisia de expertiză metrologică este formată din persoane competente din cadrul Direcţiei Regionale de Metrologie Legală Bucureşti şi din cadrul Apa Nova Bucureşti S.A. - Echipa Relaţii Clienţi, cu autoritatea necesară pentru a analiza legalitatea mijlocului de măsurare, starea tehnică a contorului din punct de vedere constructiv şi metrologic şi de a consemna constatările într-un raport final numit « Raport de expertiză metrologică ».

Expertiza metrologică se realizează în baza unei solicitări scrise a titularului de contract sau a reprezentantului legal şi a achitării taxei de demontare/ montare a contorului de branşament şi de expertiză metrologică. Depunerea cererii şi achitarea taxei se fac la sediul Centru Relații Clienți și Casierie din Str. Dinu Vintilă nr. 11, sector 2, Clădirea Euro Tower, parter (intrarea din Bd. Lacul Tei) de luni până vineri, între orele 07:30 - 19:30.

Verificările metrologice se realizează în baza unei solicitări scrise şi a achitării taxei de verificare metrologică. Pentru aceste tipuri de verificări metrologice, care nu fac parte din expertize metrologice, documentul eliberat este Buletinul de Verificare Metrologică (tipizat BRML) care conţine rezultatul verificării metrologice, sub forma "Admis/Respins".

Laboratorul de metrologie are personal autorizat ca verificator metrolog pentru executarea verificărilor metrologice.

 

Tarifele sunt stabilite în funcţie de caracteristicile tipo-dimensionale ale contorului.

  • Verificare metrologică
Diametru contor:

Tarif (TVA 19% inclus):

Dn 15 - 20 mm
28,04 lei
Dn 25 - 40 mm
47,85 lei
Dn 50 - 80 mm
81,20 lei
Dn 100 - 125 mm
120,64 lei
Dn 150 - 200 mm
120,64 lei
  • Înlocuire contor la cerere
Diametru contor:

Tarif (TVA 19% inclus):

Dn 15 mm 116,11 lei
Dn 20 mm
120,81 lei
Dn 30-40 mm
192,40 lei
Dn 50 mm
778,36 lei
Dn 100 mm
1.892,46 lei
Dn 150-200 mm
2.714,44 lei
  • ştiaţi că...
  • Apa este mai importantă decât mâncarea? Un om poate supravieţui fără mâncare aproximativ o lună, însă fără apă doar o săptămână.

LiveZilla Live Chat Software