Protejaţi cele 12.000 de leghe de mări europene

Protejaţi cele 12.000 de leghe de mări europene

Peste 150 de participanţi din Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Serbia, Slovacia şi România s-au reunit în Delta Dunării între 12 şi 15 iunie pentru a sărbători Anul Internaţional al Biodiversităţii la invitaţia Veolia România.

Sub deviza "Protejaţi cele 12.000 de leghe de mări europene", Veolia Apa, în parteneriat cu Unesco şi Ministerul Afacerilor Externe, a organizat cu ocazia Anului Internaţional al Biodiversităţii un schimb de experienţă european pe teme de mediu în Delta Dunării, unul dintre cele mai întinse terenuri umede din lume, recunoscută ca un adevărat muzeu natural de biodiversitate.

Autorităţi centrale şi locale, ONG-uri de mediu, reprezentanţi UNESCO, reprezentanţi ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării), participanţi din mediul universitar, presă naţională şi internaţională, ambasadori şi reprezentanţi Veolia din cele 7 ţări participante au prezentat proiecte şi soluţii în vederea protejării resurselor de apă şi a biodiversităţii.

Evenimentul organizat de Veolia Apa şi aflat deja la cea de-a doua ediţie îşi propune să încurajeze parteneriatul şi colaborarea la nivel european pentru a contribui la protejarea mediului.
"Timp de trei zile, Sfântu Gheorghe a redevenit capitala verde Veolia printr-un eveniment ce se doreşte a deveni o tradiţie pentru Veolia Apa, un cadru prielnic pentru a lucra împreună şi a anticipa măsurile ce trebuie întreprinse pentru a proteja apa, biodiversitatea şi viitorul nostru comun." a declarat Bruno Roche, director general Apa Nova Bucureşti şi Veolia România.

Totodată, în Tulcea a fost inaugurat Parcul Veolia, un proiect modern de construcţie cu caracter ecologic şi de agrement. Iniţiativă a primăriei din Tulcea şi sprijinită de către Veolia România (Apa Nova Bucureşti) cu o finanţare de 150.000 RON, parcul a fost construit pe perioada unui an incluzând toate lucrările de amenajare: iluminare electrică, spaţiu verde, un foişor, bănci şi locuri de joacă special desemnate pentru copii, alei şi trotuare pavate.

"Cu o suprafaţă de peste 5000 metri pătraţi, parcul Veolia se află într-un cartier nou construit de case şi ocupat de familii tinere cu copii. Investiţia Veolia este binevenită cu atât mai mult într-o zonă a oraşului care are nevoie de spaţiu verde." a declarat dl. Constantin Hogea, primarul oraşului Tulcea.

De asemenea, în colaborare cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Veolia Apa sprijină organizarea concursului internaţional "O şansă Dunării Albastre" şi a dotat Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării din Tulcea cu 16 vitrine de expunere. La Sfântu Gheorghe, investiţia Veolia în proiectele de mediu a continuat cu donarea unei vidanje pentru apele uzate şi organizarea de acţiuni de plantare de puieţi pe digurile din împrejurimi.

Dl. Bruno Roche, director general Apa Nova Bucureşti a salutat acest demers şi a punctat esenta proiectelor de responsabilitate socială în care crede: "o investiţie inteligentă care să aducă beneficii întregii comunităţi".

  • ştiaţi că...
  • La orice vârstă, apa este esenţială pentru buna funcţionare a corpului uman?

LiveZilla Live Chat Software