Recicloniada 2010

În cadrul programului « Capitala creşte Verde » şi al campaniei « Tu faci Bucureştiul », Primăria Muncipiului Bucureşti şi Apa Nova Bucureşti oferă o zi întreagă bucureştenilor, pentru colectare şi reciclare şi un concert SISTEM. Asociaţii şi ONG-uri specializate vor pune la dispoziţie recipiente şi informaţii pentru colectarea tuturor tipurilor de deşeuri reciclabile.

Bucureşti 15 iulie - Pet-uri, teancuri de hârtie, sticle, tonere şi cartuşe de imprimantă, becuri sau electronice şi electrocasnice uzate, toate sunt aşteptate cu recipientele de colectare deschise, pentru a constitui biletul de intrare al bucureşteanului la Recicloniada. În plus, o pereche de căşti uzate poate contribui la o reducere substanţială pentru achiziţionarea unei perechi de căşti noi.

Toate acestea pentru un proiect amplu de colectare a tuturor tipurilor de deşeuri reciclabile pe care Apa Nova Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Muncipiului Bucureşti şi cu sprijinul Romprest, îl oferă în cadrul campaniei "Tu faci Bucureştiul". Astfel, locuitorii capitalei se vor putea informa asupra modalităţilor prin care pot să ajute oraşul să fie mai curat, mai frumos şi mai ecologic.

Sub sloganul "Ziua reciclezi, noaptea te distrezi", evenimentul strânge un număr impresionant de asociaţii şi ONG-uri dedicate, care au dorit să devină partenere: Eco-Rom, Ecoteca, ViitorPlus, Let's Do It, Romania!, Desculţ în iarbă, Green Revolution la care se adaugă magazinul H2O Shop. Începând cu ora 12:00, reprezentanţii acestora vor oferi informaţii, îşi vor prezenta proiectele şi modalităţile de colectare pe care le pun la dispoziţie, vor organiza concursuri pentru cei mai eco bucureşteni şi vor anima spiritul civic al locuitorilor din Capitală. De la ora 19:00, atitudinea eco este răsplătită cu muzică de calitate: Dj Dan Bazix si Dj Dudawles vor încălzi atmosfera în ritmuri de Drum&Bass, iar de la ora 21:00 trupa Sistem, recunoscută pentru implicarea în acţiunile ecologice, va oferi un concert tuturor bucureştenilor prezenţi.

"Dacă în general bucureşteanul îşi doreşte să facă un gest eco dar nu ştie toate posibilităţile de colectare pe care oraşul le oferă, pe 16 iulie va putea afla toate informaţiile necesare pentru a putea recicla orice tip de deşeu de la sticlă la baterii sau frigidere uzate. Credem cu convingere că prin informare şi mobilizare, poate deveni o obişnuinţă zilnică pentru locuitorul Capitalei să fie mai atent şi mai responsabil faţă de risipa de materiale şi să sprijine întreaga comunitate pentru un stil de viaţă mai sănătos şi prietenos faţă de mediul înconjurător." a declarat dl. Bruno Roche, Directorul General Apa Nova.

Program Recicloniada


De la ora 12:00 demarează acţiunea de colectare a deşeurilor cu sprijinul Romprest, Eco-Rom şi Ecoteca care vor instala recipiente de colectare pentru toate tipurile de deşeuri: Hârtie/Carton, Plastic, Sticlă, Metal, Electrice şi Electronice, Baterii, Becuri şi Neoane, Cartuşe şi Tonere. ONG-ul ViitorPlus va fi prezent cu "Recicleta" - un proiect de colectare a deşeurilor de hârtie din birou spre a fi reciclate şi al cărei transport este asigurat de cargo-biciclete conduse de către persoane defavorizate - şi "Sacoşa de pânză", proiect ce îşi propune să ofere o alternativă eco la pungile de plastic/hârtie prin producţia de sacoşe de pânză naturală. Participanţii îşi vor putea personaliza sacoşele de pânză cu ajutorul culorilor pe bază de apă. Totodată, la standul ViitorPlus vor putea măsura amprenta de CO2.Standul Desculţ în iarbă va oferi o oază de linişte pentru a alunga stresul şi anxietăţile urbane printr-un spaţiu amenajat cu iarbă şi şezlonguri. Concursuri pentru cei mai eco cetăţeni vor fi iniţiate de Ecoteca şi Desculţ în iarbă, iar premiile vor fi oferite de către Apa Nova Bucureşti. Green Revolution va organiza un centru de bike-sharing pe durata zilei de vineri în Piaţa George Enescu cu închiriere gratuită pe bază de buletin. Apa Nova Bucureşti va oferi, de asemenea, un număr de biciclete spre închiriere şi plimbare doritorilor în timpul evenimentului. Standul H20 Shop va oferi o reducere substanţială pentru fiecare pereche de căşti adusă spre reciclare, la achiziţia unei noi perechi de căşti Skullcandy. Asociaţia « Paşi către viaţă » va oferi limonadă pentru a sprijini cauze sociale şi eco aşa cum v-a obişnuit şi la alte manifestări urbane ale Bucureştiului.

  • ştiaţi că...
  • Tenul va fi mai proaspăt şi luminos dacă beţi suficientă apă?

LiveZilla Live Chat Software