Informare de presa 01.06.2019

În cursul acestei nopți au fost înregistrate precipitații importante. Într-un interval de 4 ore si jumătate, s-a descărcat pe toată suprafața Municipiului București o cantitate medie de 23.4 l /m2, iar izolat, valorile înregistrate s-au ridicat până la 36.6 l/m2 în anumite zone ale orașului (în zona cartierului Pantelimon).

În condițiile în care cantitatea lunara medie multianuala de precipitații atmosferice pentru luna Mai este de 70.2 l/m2 , valoare determinata la stația București-Filaret (conform Raportului ANM - "Caracterizarea Climatica a lunii Mai"), în luna Mai 2019 s-a înregistrat o cantitate medie cumulata de 125.37 l/m2 pentru capitala României.

În cursul nopții debitul maxim tranzitat în Caseta de Ape Uzate a fost de 150 mc/s, echivalent cu media multianuala a râului Olt, de 168mc/s, în timp ce volumul total tranzitat in Caseta de Ape Uzate a fost de aproape 2.7 milioane mc de apa.

Ca urmare a avertizărilor meteorologice severe emise de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM) in data de 31.05.2019, Apa Nova București a dispus măsuri suplimentare preventive pentru intervenție rapidă, în puncte cunoscute ca fiind sensibile în cazul unor averse pronunțate. Astfel, compania a dispus încă din 31.05.2019, de la ora 13:30, următoarele echipamente:
• La Podul Constanta o autospecială - tip vidanjă - de mare capacitate ( 44KIZ), cel mai mare utilaj de acest gen din București. Acesta asigură intervenția în caz de necesitate pentru degajarea urgentă a eventualelor acumulări de apă
• Pe strada Pătrarului, din sectorul 6, situată într-o zonă depresionară, favorabilă acumulărilor de apă în caz de fenomene pluviale de intensitate extremă, au fost poziționate un hidrocurățitor și o pompă de tip Stanlay - menită să preia din acumulare deversând în aval în sistemul de canalizare orice eventuală acumulare de apă.
• Suplimentar, Apa Nova București a localizat în zona Plevnei o pompă tip Varisco de mare capacitate (capacitate de aspirație de 300l/s), ce va fi utilizată în regim de urgență în funcție de context. Totodată, 2 aspiratoare mobile de mare capacitate vor patrula zona de sud a Municipiului București, cunoscută de asemenea ca fiind afectată atunci când apar astfel de fenomene intense.

Pe tot parcursul nopții, s-a intervenit cu peste 170 mașini si utilaje (39 de autospeciale, 88 de autoutilitare, 49 de pompe) și 300 de specialiști ANB.

Având în vedere că avertizările meteo se prelungesc până în data de 2 iunie, echipele Apa Nova vor lucra în regim de situații de urgență, 24/24h, pentru a minimiza impactul resimțit de bucureșteni.
  • ştiaţi că...
  • Organismul uman este format în proporţie de 70% din apă?

LiveZilla Live Chat Software