20.12.2017 - Apa Nova București anunţă desfăşurarea unor ample lucrări de reparaţii în zona de Nord – Vest a capitalei

Apa Nova București anunţă desfăşurarea unor ample lucrări de reparaţii începute în cursul serii de 19 decembrie în vederea remedierii unei avarii importante apărute în zona de Nord – Vest a capitalei, în imediata vecinatate a Staţiei de Pompare Griviţa, care deserveşte cea mai mare parte a sectorului 1 şi parţial sectorul 6 (cartierele Giulesti şi Crângaşi).
Primele echipe operaţionale Apa Nova Bucureşti au ajuns în 15 minute de la sesizarea situaţiei în centrul de comandă, cu 2 mașini de interventie și 2 autocurăţitoare. Pentru a limita impactul produs de avarierea arterei magistrale de alimentare cu apă, tronsonul a fost izolat în maxim o ora şi jumătate (în jurul orelor 18:25), evitându-se astfel sistarea furnizării serviciilor către populaţie. Lucrările de reparație propriu-zisă au demarat în ziua de 19.12.2017 la ora 20:00 și se estimeză finalizarea lor la ora 18:00 în data de 20.12.2017 (repunerea în funcțiune a tronsonului avariat) iar refacerea pavajului în cursul zilei de 21.12.2017, ora 12:00, atunci când situația va reveni practic la starea inițială.
Din  cauza, debitului foarte mare al apei din zona avariată, a fost afectată temporar şi circulaţia rutieră în pasajul Jiului. Echipele ANB prezente la faţa locului au semnalizat zona şi au contactat reprezentanţii Administraţiei Străzilor în vederea pornirii staţiei de pompare a pasajului Jiului. Deoarece artera magistrală se află pozată la o adancime de cca. 4.5 metri şi într-o zonă intens circulată, acest lucru face ca reparaţia să fie una dificilă, fiind necesare şi lucrări pentru sprijinirea malurilor.

Precizăm că avaria a fost cauzată de lucrări de forare pentru instalaţii electrice efectuate de către o companie de specialitate, fără acordul Apa Nova Bucureşti.
Regretăm disconfortul creat şi îi asigurăm pe bucureşteni că echipele noastre de intervenţie depun toate eforturile pentru reluarea funcţionării în parametrii standard a serviciilor de alimentare cu apă.


*Apa Nova București, filială Veolia, este din 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare din București.
Apa Nova București are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului București.

Biroul de presă,
20.12.2017
  • ştiaţi că...
  • Organismul uman este format în proporţie de 70% din apă?

LiveZilla Live Chat Software