22 martie 2013, Stația de epurare de la Glina își deschide porțile de Ziua Internațională a Apei

Stația de epurare de la Glina își deschide porțile de Ziua Internațională a Apei


În data de 22 martie, Apa Nova București invită tineri liceeni și studenți bucureșteni la o vizită organizată în cadrul  Stației de Epurare de la Glina.
Stația de epurare de la Glina, cel mai mare proiect de mediu la nivel național, își deschide porțile de Ziua Apei pentru tineri liceeni și studenți interesați de o carieră în inginerie sanitară, protecția mediului sau în domeniul serviciilor de apă și canalizare.
„Procesul de epurare a apelor uzate este unul complex și credem că este extrem de important pentru tinerii interesați într-o carieră în domeniu să aibă ocazia de a vizita și a cunoaște cât mai în detaliu standardele actuale în protecția mediului. Folosirea resurselor regenerabile este de asemenea un punct esențial în activitatea noastră de la Glina. Spre exemplu, nămolul rezultat în urma procesului de epurare este transformat în biogaz și apoi energie electrică și termică, asigurând o recuperare de 50% din necesarul de energie al stației”, a declarat Bruno Roche, directorul general al Apa Nova București.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Colegiul Tehnic Energetic, Universitatea Ecologică, Universitatea Tehnică de Construcții București și Facultatea de Geografie. În total, peste 100 elevi și studenți vor vizita stația, pentru a afla mai multe despre  procesul de epurare la fața locului și importanța pe care o astfel de stație o are asupra orașului și mediului înconjurător.
Necesitatea dezvoltării unui sistem complex de canalizare a fost resimțită încă din perioada anilor '70 - '80. Ca urmare, în completarea casetei de sub râul Dâmbovița, la mijlocul anilor '80 s-a început construirea unei stații de epurare a apelor uzate în vecinătatea comunei Glina. Stația a devenit operațională în iulie 2011, când a fost preluată în operare de către Apa Nova București.
Beneficiile stației de la Glina vizează protejarea mediului precum și reducerea riscurilor pentru sănătatea populaţiei, eliminând o serie de poluanți, ca de exemplu aluminiu, azot, substanţe toxice, microorganisme, care conduc la boli precum febra tifoidă, dizenterie, hepatită.

*******
Apa Nova Bucureşti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti și are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.
GMP PR                                                      Apa Nova București
Sabina Știrb                                                    Monica Răuțu
0746 226 832                                                0744 508 772
[email protected]                        [email protected]

  • ştiaţi că...
  • Puteţi verifica dacă aveţi pierderi ascunse, verificând contorul seara înainte de culcare şi dimineaţa la trezire: dacă sesizaţi o diferenţă de consum, înseamnă că există o pierdere ascunsă pe reţeaua de apă.

LiveZilla Live Chat Software