22 februarie 2013 - Inflaţia şi devalorizarea leului ajustează tarifele serviciilor de apă şi de canalizare

Inflaţia şi devalorizarea leului ajustează tarifele serviciilor de apă şi de canalizare

22 februarie 2013- Pentru a asigura capacitatea de finanțare a investițiilor asumate şi solicitate de Municipiul Bucureşti, cum ar fi programul Bucur pentru extinderi reţele apă/canalizare ce asigură accesul la apă a bucureştenilor și realizarea investițiilor pentru Casetă pentru prevenirea inundaţiilor, Apa Nova va ajusta tariful serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare.

Astfel, de la începutul lunii martie 2013, bucureştenii vor plăti cu 75 de bani/metru cub (TVA inclus)* mai mult pentru serviciul de apă şi de canalizare. Ultima ajustare ordinară de tarif a fost aplicată în august 2010. De la această dată inflaţia a crescut 15,2 %, iar cursul de schimb valutar a crescut cu 4,8% în defavoarea leului.
Apa Nova aduce la cunoştinţa locuitorilor capitalei, că investiţiile menţionate mai sus sunt în grafic, onorându-şi astfel datoria faţă de cetăţeni.

Noul tarif ce se va aplica în București, comparativ cu tariful aplicat în alte orașe din România care, de asemenea, au stații de epurare, se situează pe locul 16 în ordine descrescătoare, adică continuă să fie sub tariful aplicat în unele orașe precum Iași, Constanţa, Arad, Pitești etc.
Cheltuiala medie a unei familii privind factura pentru serviciile de alimentare cu apă și de canalizare (gradul de suportabilitate), după această ajustare a tarifului, va fi de 3,5% din venitul mediu lunar al unei familii.
Însă, până la sfârșitul anului 2016, ca urmare a finalizării unor investiţii importante pentru bucureşteni (de exemplu investiţiile pentru Casetă), tarifele pentru serviciile de apă şi de canalizare vor scădea cu 23% deoarece se termină perioadele de aplicare pentru unele ajustări de tarif. Această scădere este calculată fără a lua în calcul inflația şi alte ajustări extraordinare ale tariful.

Biroul de Presă
Telefon: 0374.39.8124/ 374.39.8126

* Acest tarif va fi aplicat de Apa Nova numai după obţinerea avizului ANRSC conform Hotărârii de Guvern nr. 1019/2000

******

Despre Apa Nova Bucureşti
Apa Nova Bucureşti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti.
Apa Nova Bucureşti (ANB) are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

  • ştiaţi că...
  • Tenul va fi mai proaspăt şi luminos dacă beţi suficientă apă?

LiveZilla Live Chat Software