06 Iun 2011 - Concursul de desen

2500 de elevi de clasa a III-a, talentați la desen și fotografie, au fost inspirați de tema propusă - "Când biodiversitatea dă viaţă oraşului meu" și au contribuit prin artă la promovarea mesajelor de protejare a mediului.Bucureşti, 6 iunie 2011 - Veolia, prin cele două societăţi Apa Nova Bucureşti şi Apa Nova Ploieşti a continuat tradiţia stabilită cu ani în urma şi a organizat a şaptea ediţie a concursului de desen destinat copiilor - "În jurul Lumii". De această dată tema a fost "În jurul lumii - Când biodiversitatea dă viaţă oraşului meu", iar participanţii au avut de ales între desen şi fotografie pentru a se exprima. Ca în fiecare an, acest concurs s-a dovedit a fi un prilej de a evidenţia problemele de mediu şi de a oferi soluţii.

Câştigătorii concursului au fost premiaţi astăzi în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Bucureşti. Tema concursului a invitat copiii de clasa a III-a din şcolile bucureştene şi ploieştene să creeze desene sau să realizeze fotografii prin care să demonstreze că biodiversitatea este prezentă şi în marile oraşe. Pentru a ajuta participanţii să înţeleagă mai bine subiectul, societăţile Veolia Apa au realizat şi o campanie de informare în şcolile participante, adresându-se atât elevilor, cât şi cadrelor didactice.

Selecţia proiectelor câştigătoare a fost facută de un juriu format din angajaţi Apa Nova, precum şi din profesionişti din domeniu. Premiul întâi a fost câştigat de clasa a III-a C de la Şcoala "Sf. Vasile" din Ploieşti. Elevii se vor bucura de o excursie de două zile la Tulcea unde, printre altele, vor vizita acvariul care reprezintă o parte din biodiversitatea însăşi. Premiul al doilea s-a acordat clasei a III-a C de la Şcoala nr. 188 din Bucureşti, iar premiul al treilea a revenit clasei a III-a B de la Şcoala nr. 110 "George Topârceanu" din Bucureşti. Au mai fost aleşi încă cinci câştigători care au obţinut menţiuni: clasa a III-a D de la Şcoala nr. 146 "IG Duca" din Bucureşti, clasa a III-a de la Şcoala "Anastasia Popescu" din Bucureşti, clasa a III-a de la Şcoala "Olga Gudynn" din Bucureşti, clasa a III-a D de la Şcoala "Sf. Vasile" din Ploieşti şi clasa a III-a B de la Şcoala "Ioan Grigorescu" din Ploieşti.

Peste 2500 de elevi din şcoli bucureştene şi ploieştene au participat la concursul organizat de Veolia. Ca întotdeauna, iniţiativa companiei s-a concentrat pe dezvoltare durabilă şi a încurajat copiii sa fie conştienţi de problemele existente în mediul înconjurător. Concursul de anul acesta, ca şi ediţiile precedente, a avut ca scop educarea celor mici pentru a-i ajuta să ia decizii informate pe viitor şi a-i stimula să cunoască, dar şi să protejeze oraşele în care trăiesc.

Date de contact:
Biroul de presǎ Apa Nova
Monica Rǎuţu
Tel./Fax: 315 41 33
www.apanovabucuresti.ro


Apa Nova Bucureşti, filială Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti.

Apa Nova Bucureşti (ANB) are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

  • ştiaţi că...
  • Apa este mai importantă decât mâncarea? Un om poate supravieţui fără mâncare aproximativ o lună, însă fără apă doar o săptămână.

LiveZilla Live Chat Software