Pierderile de apă

Pierderile de apă


1. Am impresia că este o pierdere de apă pe reţea. Cum pot verifica?

Seara - aşteptaţi să se umple rezervoarele aparatelor care folosesc apă. Opriţi aceste aparate şi toate robinetele, duşurile - orice consumator de apă. Citiţi şi notaţi valoarea indicată de contorul de branşament şi, respectiv, de repartitoarele de cost dacă locuiţi într-un imobil care are astfel de repartitoare.

Nu uitaţi! În această perioadă trebuie să nu folosiţi niciun robinet.

Dimineaţa, înainte de a folosi apa, verificaţi din nou valoarea indicată de contor şi, respectiv, de repartitoarele de cost. Dacă indexul diferă înseamnă că instalaţia are pierderi ascunse. În acest caz, verificaţi-vă instalaţia cu ajutorul unui instalator calificat.

2. Ştiu că este o pierdere ascunsă pe reţea dar nu este vizibilă. Cum o pot localiza?
Mai întâi, verificaţi etanşeitatea îmbinărilor, sudurilor şi a ţevilor din instalaţia de apă interioară. De asemenea, verificaţi sistemul de alimentare a diverselor aparate care folosesc apa (vase de toaletă, maşini de spălat …), robinetele (atât de la chiuvete cât şi de la calorifere). Puteţi folosi hârtie absorbantă (sugativă) pe care o puneţi pe ţevi. Dacă hârtia se umezeşte, aţi localizat pierderea de apă.

Pierderile de apă cele mai greu de depistat sunt cele de pe ţevile aflate în pereţi sau sub pământ. În acest caz, e nevoie să apelaţi la un instalator calificat.

  • ştiaţi că...
  • Tenul va fi mai proaspăt şi luminos dacă beţi suficientă apă?

LiveZilla Live Chat Software