Sfaturi practice

Sfaturi practice

Înlăturarea mirosului de canalizare

Pentru a evita mirosurile dezagreabile ce pot veni din canalizare, nu vărsaţi lichide grase în chiuvetă! Grăsimile se lipesc de pereţii conductelor de evacuare, râncezesc şi sfârşesc prin a mirosi urât.

Pentru a vă proteja de aceste mirosuri, reciclaţi uleiul!

 

Facilitarea infiltrării în sol a apelor pluviale

În cazul apelor pluviale, ne confruntăm cu un paradox: apa de ploaie este o binefacere pentru natură, dar şi un pericol în creştere pentru populaţia urbană.

Din cauza impermeabilităţii suprafeţelor de rulare urbane, legate în mod direct de dezvoltarea oraşelor, cât şi a schimbărilor climatice care antrenează reprize pluviale puternice, se acumulează din ce în ce mai multă apă de evacuat.

Capacitatea de preluare a apelor pluviale de către caseta de apă uzată construită în urmă cu mai multe decenii este insuficientă. Mai mult, aceste ape antrenează cu ele în sistemul de canalizare cantităţi de nisip, resturi de construcţii și deşeuri menajere aruncate la întâmplare.

De aceea, este important să facem tot ce depinde de noi pentru ca apele pluviale de pe proprietatea noastră să nu mai ajungă integral în reţeaua de canalizare, ci să se infiltreze, în măsura în care este posibil, în pământ.

Pentru aceasta, trebuie redusă suprafaţa zonelor impermeabile de pe proprietatea noastră, optând pentru gazon în locul dalelor de beton.

O altă posibilitate ar fi colectarea apei de ploaie şi utilizarea ei la udatul grădinii.


  • ştiaţi că...
  • Organismul uman este format în proporţie de 70% din apă?

LiveZilla Live Chat Software