Apa potabilă – bună de băut în orice moment

Apa potabilă – bună de băut în orice moment

Este recomandat să bem apă în orice moment al zilei, fără a aştepta să ni se facă sete. În fiecare zi, corpul nostru pierde 2,5 litri de apă prin eliminare directă (urină), prin respiraţie şi prin piele (transpiraţie).

Semnele deshidratării

Senzaţia de sete este semnul clar care ne avertizează că ne deshidratăm. Când apare senzaţia de sete, organismul nostru deja are nevoie de apă. Viteza deshidratării variază în funcţie de vârsta fiecărei persoane.

Beţi apă înainte să vi se facă sete!

Deshidratarea poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii (tensiune mică, probleme neurologice, alterarea rapidă a stării generale). De aceea, este recomandat să beţi apă cât mai des, în cantităţi mici, mai degrabă în diferite momente ale zilei, decât doar în pauze. Şi mai ales, nu aşteptaţi să vi se facă sete!

Cum ne hidratăm cel mai bine?

Deoarece corpul nostru nu depozitează apa, noi trebuie să îl "alimentăm" mereu, bând apă, indiferent sub ce formă: apă potabilă de la robinet, ceai, cafea etc. Apa este băutura cea mai bine asimilată, de aceea este cea mai indicată pentru hidratarea corpului.

  • ştiaţi că...
  • Apa este mai importantă decât mâncarea? Un om poate supravieţui fără mâncare aproximativ o lună, însă fără apă doar o săptămână.

LiveZilla Live Chat Software