Sensibilizarea pentru mediu

Sensibilizarea pentru mediu

Apa Nova Bucureşti se implică în desfăşurarea mai multor proiecte ce vizează sensibilizarea pentru mediu.

Menţionăm cele mai recente proiecte pentru mediu desfăşurate de Apa Nova Bucureşti:

Grădina Muzeului Ţăranului Român (2008)

Proiectul de faţă îşi propune o adaptare a modelului de grădină rurală şi/sau bucureşteană la spaţiul Muzeului Ţăranului Român (MŢR).

Prin acest proiect Apa Nova Bucureşti, Asociaţia pentru Tranziţia Urbană (ATU), studenţii peisagişti de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) şi Muzeul Ţăranului Român îşi propun să promoveze tradiţiile locale şi să readucă în privirea publicului frumuseţea grădinilor noastre.

Prin aceasta sperăm să putem recupera parte din valorile pe care suntem pe cale să le uităm, să redăm farmecul oraşului grădină ce a fermecat odinioară atâţia călători.

Ziua Mondială a Mediului (2009)

"Ziua Mondială a Mediului ne interesează pe toţi în egală măsură. Este o zi a tuturor! Ne-am propus să subliniem dimensiunea umană a problemelor de mediu şi să dăm oamenilor oportunităţi de a se implica activ în rezolvarea lor" a spus Dl Bruno Roche, Director General Apa Nova Bucureşti.

Anul acesta, evenimentul dedicat Zilei Mondiale a Mediului a început la Staţia de tratare a apei potabile de la Crivina şi a continuat în Delta Dunării, acolo unde apa întâlneşte apa. Au luat parte la acest eveniment reprezentanţi ai Ambasadelor ţărilor participante, ziarişti, reprezentanţi UNESCO din România, Serbia şi Ungaria şi filiale ale Veolia Eau, membri ai unor organizaţii non-guvernamentale de mediu internaţionale.

Sub deviza "Apa desface frontiere", Veolia şi Apa Nova Bucureşti au schimbat în ziua de 4 iunie 2009, cursul Dunării pentru o zi. Reprezentanţi ai celor 19 ţări din bazinul hidrografic al Dunării s-au reunit la Staţia de Tratare a Apei de la Crivina pentru a vărsa în Argeş, câte un eşantion de Dunăre din ţara lor.

Astfel, pentru o zi, Dunărea din toată Europa s-a reunit într-un singur loc, simbolizând nevoia esenţială de colaborare şi de efort susţinut pentru a proteja mediul şi sănătatea naturii.

Galerie imagini

  • ştiaţi că...
  • Apa este mai importantă decât mâncarea? Un om poate supravieţui fără mâncare aproximativ o lună, însă fără apă doar o săptămână.

LiveZilla Live Chat Software