Igiena zilnică

Igiena zilnică

Aliata perfectă pentru igienă, apa ne permite să realizăm gesturile indispensabile care protejează organismul de diverse afecţiuni.

Un gest simplu dar esenţial: spălarea mâinilor!

Spălarea mâinilor este necesară:

  • înainte să gătiţi sau să mâncaţi
  • după folosirea toaletei
  • după o activitate manuală
  • după ce aţi atins sau v-aţi jucat cu un animal
  • când sunteţi bolnav (mai ales după ce aţi tuşit, strănutat sau v-aţi şters nasul)
  • ori de câte ori este nevoie, în funcţie de activităţile desfăşurate.

Lipsa igienei şi transmiterea microbilor prin intermediul mâinilor murdare sunt principalele cauze ale bolilor digestive şi ale infecţiilor respiratorii, dar şi ale afecţiunilor cutanate (herpes).

Câteva recomandări:

  • evitaţi să duceţi mâinile la gură şi să vă roadeţi unghiile care sunt lăcaşuri perfecte pentru bacterii
  • spălaţi-vă pe dinţi după fiecare masă, faceţi duş sau baie în fiecare zi, mai ales după un efort fizic, folosind apă călduţă şi un săpun
  • clătiţi întotdeauna fructele şi legumele pentru a elimina pesticidele şi nitraţii
  • spălaţi şi dezinfectaţi regulat frigiderul
  • reglaţi temperatura folosită la gătit astfel încât să distrugeţi bacteriile şi germenii, dar şi să păstraţi gustul şi vitaminele
  • ştergeţi mereu parchetul/ podeaua folosind apă, pentru a garanta un interior sănătos
  • contaminarea unei chiuvete este mult mai importantă decât cea a instalaţiilor sanitare: dezinfectaţi cu regularitate bucătăria (blatul de lucru, ustensilele, dulapurile în care sunt depozitate alimentele etc).
  • ştiaţi că...
  • Apa conţine între 80 si 100 mg/l de calciu care poate să acopere între 15% şi 20% din necesarul nostru zilnic?

LiveZilla Live Chat Software