Binefacerile apei la toate vârstele

Binefacerile apei la toate vârstele

Apa este esenţială în fiecare etapă din viaţa noastră.

Pentru viitoarele mamici

Pentru făt, rolul apei este cu atât mai important cu cât acesta este mai dezvoltat, nevoile sale de apă fiind cu mult mai importante decât nevoile sale de oxigen. Femeia însărcinată trebuie să bea deci multă apă, cel puţin 2 litri pe zi, pentru a satisface nevoile vitale ale bebeluşului său, dar şi pentru a evita anumite neplăceri, ca infecţia urinară, de exemplu.

Pentru cei mici şi tinerele mame

La sugari, necesarul de apă este de 3 - 5 ori mai mare decât cel al unui adult, păstrând proporţia. Acest lucru este cu atât mai adevărat atunci când sunt temperaturi ridicate, în caz de diaree sau de febră. O mamă care alaptează trebuie să bea apă şi pentru a spori producerea laptelui.

Pentru adulţi

Pe măsură ce corpul uman îmbătrâneşte, conţine mai puţină apă (corpul vârstnicilor conţine 65% apă, faţă de 70% în medie pentru un adult). În consecinţă, deshidratarea poate fi mai rapidă. Senzaţia de sete se diminuează odată cu vârsta: e necesar deci să bem din ce în ce mai multă apă, pe măsură ce înaintăm în vârstă, pentru a lupta contra deshidratării.

  • ştiaţi că...
  • Apa joacă un rol esenţial în creşterea copilului? Oasele au nevoie de calciul din apă, pentru a se dezvolta. Dintre toate sursele alimentare, calciul conţinut de apă este cel mai uşor asimilabil de către organism.

LiveZilla Live Chat Software